Wpis z mikrobloga

Hej, mam pytanie odnośnie zwrotu produktu. Kupiłem trzy dni temu AirPods4 w MediaExpert, zamówione przez internet z odbiorem i płatnością w sklepie. Zostały aktywowane od razu po kupnie, ale po trzech dniach niestety okazały się uwierać mnie w uszy, po prostu myślałem, że to będą pierwsze słuchawki od dawna, które mimo braku gąbek będą się nosić komfortowo. Zamiast nich chciałbym AP2pro, myślicie, że sklep przyjmie zwrot stacjonarny mimo tego, że produkt został aktywowany? Nie będzie żadnych kłopotów?
#mediaexpert #airpods #apple #zwroty
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dannykay: doskonale to rozumiem, ale jestem ciekawy jak jest faktycznie. Uszy mi się przyzwyczaja zapewne jeśli zwrot nie będzie możliwy, ale nie ukrywam, że ciężko sprawdzić słuchawki bez ich faktycznego wykorzystania, a airpodsy aktywują się w zasadzie automatycznie
  • Odpowiedz
@bartek-michalik-56: Nie przyjmą, może byłaby szansa jakby zakup był w całości przez internet. Oni odbior osobisty w sklepie traktują jako zakup stacjonarny - w ten sposob omijaja prawo klienta do zwrotu jak to jest przy zakupach przez internet.
  • Odpowiedz
@Kuriozal te słuchawki już nie wracają do normalnej sprzedaży, tylko do zwrotów jako produkt rozpakowany. Wtedy jak kupujesz, to jesteś tego świadomy, że ktoś już miał je w uszach. Ludzie zwracają produkty, które mieli też w innych miejscach niż uszy ( ͡° ͜ʖ ͡°) @bartek-michalik-56 jeśli zakup stacjonarny to raczej nie przyjmą
  • Odpowiedz
@agres: Kłamstwo. Odbiór zamówienia internetowego w sklepie traktowane jest jako zakup przez internet. Jest oczywiście możliwość zwrotu produktów w ciagu 14 dni w takim samym stanie w jakim zostały zakupione. Jednak są wyjątki i takim wyjątkiem są produkty higieny osobistej jak np. sluchawki. Takie sluchawki nie trafiają sobie do dalszej sprzedaży z oznaczeniem, że ktoś miał je w uszach.
  • Odpowiedz