Wpis z mikrobloga

OSZALAŁEM, ROBIĘ KOLEJNE #rozdajo

πŸ’Έ FINANSOWE ROZDAJO πŸ’Έ

Co oddam? ŚwieΕΌutkΔ… kopiΔ™ ksiΔ…ΕΌki Finansowa Forteca
WysyΕ‚ka na mΓ³j koszt (paczkomat)

Zasady sΔ… dwie:
1. ⚠️ Trzeba zaobserwowaΔ‡ mΓ³j profil: https://wykop.pl/ludzie/dese ⚠️ (warunek konieczny)
2. Trzeba zostawić plusa! żeby wziąć udział w losowaniu.

Losowanie we wtorek, 22.10, godz. 21:00 przez mirko.pro

Powodzenia! πŸ€

#finanse #rozdajo #mirkoloteria #finanseosobiste #inwestycje
dese - OSZALAŁEM, ROBIĘ KOLEJNE #ROZDAJO

πŸ’Έ FINANSOWE ROZDAJO πŸ’Έ

Co oddam? Świeżutk...

ΕΊrΓ³dΕ‚o: Zrzut ekranu 2024-10-21 o 08.50.11

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
❇️ OgΕ‚aszam zasady loterii uΕΌytkownika @dese ❇️

Wygrywa: Losowy plus
Data zakoΕ„czenia: 22 paΕΊdziernika 2024 - 21:00
Liczba zwyciΔ™zcΓ³w: 1
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1: Iwuć - gość którego portfel inwestycyjny w większości stanowią dwa czy trzy mieszkania, których wartość dosłownie wy#ebało w kosmos oraz który z całą stanowczością odradza wszystkim jakiekolwiek kredyty bo sam, parę lat temu, zarabiając grubo jako dyrektor w banku, podliczył sobie że się na kolejne mieszkanie trochę za wysoko załadował i doznał oświecenia

Ogólnie to lubię jego materiały, mówi z sensem i faktycznie można się sporo dowiedzieć o różnych
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1: tak oo, jeśli już inwestujesz to nic nowego się nie dowiesz, takie zupełne podstawowe informacje typu "no głównie to szukaj lepiej płatnej pracy i analizuj zanim zainwestujesz", oraz co i jak działa. Do tego chłop jest zwolennikiem inwestowania w mieszkania na wynajem więc niektóre jego porady trzeba brać z przymrużeniem oka. Ale jako pierwsza książka o inwestowaniu to jest zupełnie wystarczająca, opisuje wszystkie aktywa jakie są na rynku
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 11
@conamirko: Dobry komentarz, caΕ‚kowicie siΔ™ zgadzam. GoΕ›Δ‡ promuje bardzo bezpieczne podeΕ›cie (obligacje skarbowe, nieruchy)
  • Odpowiedz
@conamirko: a aktualnie trzepie hajs na swoich g---o kursach. To jest niezłe kółeczko wzajemnej adoracji. Pamiętam, jak raz na streamie ktoś zapytał czy warto wykupić dostęp, to napisałem mu, że całą wiedzę może mieć za darmo z intermetu i już 3 naganiaczy od Iwucia przekonywało mnie, że warto i żebym sam kupił XD w razie czego przecież mogą zwrócić kasę XD
  • Odpowiedz
@conamirko: @StdPtr robi treści dla Kowalskiego i robi to dobrze. Pełno jest w necie "inwestorów" pompujących to w co są sami załadowani, włącznie z gównocoinami, albo inwestujących nie swoje pieniądze. U niego cel to pobicie inflacji i ten cel realizuje, więc warto robić podobnie a nie jak typowy #wykopowyinwestor wpakować się w pewniaczka, a za pół roku "o borze o k---a"
  • Odpowiedz
@conamirko: zgadzam się, oglądam jego materiały i jestem pod koniec finansowej fortecy, ale chłop jednak startował w inwestowaniu z innej pozycji. Zakładam, że większość czytelników FF ma raczej parę lub parędziesiąt K do zainwestowania lub ochrony przed inflacja, a chłop w portfelu ma kilka mieszkań i kilkumilionwy portfel. Niemniej, odsiewajac takie inwestycje jak mieszkania, warto się zainteresować i podpatrzeć.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 16
@conamirko @Miglancu jakiś czas temu miał film, w którym odpowiadał na pytanie, jak zainwestować 100zł miesięcznie. Podpowiedział, że naprzemiennie kupowałby 1 ETF i obligację skarbową indeksowaną inflacją - IMO bardzo dobra porada dla kogoś kto chce zacząć.
  • Odpowiedz
@dese: RΓ³wnieΕΌ mam, polecam, plus dla zasiΔ™gu, jak wygram, losuj dalej. OgΓ³lnie caΕ‚a wiedza jest dostΔ™pna na jego blogu/podcast/YT. Do tego strasznie spadΕ‚a iloΕ›Δ‡ materiaΕ‚u odkΔ…d wszedΕ‚ w te kursy i monetyzuje popularnoΕ›Δ‡. No ale takΔ… juΕΌ drogΔ™ obraΕ‚ ;)

Mimo wszystko szanujΔ™, podstawowe instrumenty objaΕ›nia dobrze, nawet pokazuje strategie dla maΕ‚ego portfela itp.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@Goddy: z tym akurat się nie zgadzam. Jeżeli coś i tak mam kupić, to czemu nie kupić tego za darmowy kredyt konsumpcyjny?
  • Odpowiedz
@Miglancu: nie no jeΕ›li dobrze pamiΔ™tam ma teΕΌ drugi portfel 10k

@dese to wszystko są dobre porady, mówię tylko żeby się ktoś nie napalal że nagle rozkręci takie zyski inwestycyjne bo nie o tym ten kanał/ta książka - odpowiedzi też za dużo tam nie ma bo co może doradzić typowi na minimalnej gość, który zaczynał z takiego pułapu

@Goddy nie wiem czy sΕ‚yszaΕ‚em kiedykolwiek ΕΌe 'warto wziΔ…Δ‡' -
  • Odpowiedz
@dese: Ale nie mΓ³wimy tu o ratach 0%, tylko o kredytach konsumpcyjnych, ktΓ³re zwykle majΔ… bardzo wysokie oprocentowania. Raty 0 to zupeΕ‚nie inna para kaloszy. Sam korzystam kiedy tylko siΔ™ da. Ale sΔ… ludzie, ktΓ³rzy mimo niskich zarobkΓ³w nabierajΔ… rat 0% i one potem przytΕ‚aczajΔ….
  • Odpowiedz