Wpis z mikrobloga

@swinkapl: a jaki masz problem z tym że zbiera on samochodziki? w czym te samochodziki są gorsze od znaczków? czy po prostu jakiekolwiek kolekcjonowanie nie może być akceptowalnym hobby?
podzielisz się listą, czy kończy się na netflix i podróże? a może dla dorosłych to jedynie mechanika kwantowa?
  • Odpowiedz
@Deska_o0 to może w drugą stronę. Dlaczego wg ciebie oglądanie seriali jest gorsze od zbierania zabawek? Przecież to tak samo malo rozwijające zajęcie. Ciągle czytam w necie hejt na netflix i podróże a jak tylko napisze się że zbieranie zabawek jest równie głupie to nagle ktoś się oburza że samochodziki są wyżej niż podróż do Rzymu na pizze
  • Odpowiedz
@swinkapl Bo oglądając seriale jedynie tracisz czas, a HW akurat ładnie zyskują na wartości z czasem, może nie tak jak Lego, ale civic którego dostałem jak wychodził kosztował 10, a aktualnie 30 złoty. Poza tym po oglądnięciu serialu powiesz, że oglądnąłeś i tyle z tematu, tu zostaje fajna kolekcja ładnych autek
  • Odpowiedz
@TypowyDaltonista hobby to nie jest inwestowanie, hobby to forma spedzania wolnego czasu, jakas pasja. Jeżeli kupujesz te autka żeby sobie zarobic to ok, fajnie, ale jeżeli chodzi o samą pasję to jest to poziom podróży do Hiszpanii żeby zjeść tapas czy obejrzenie serialu. A może nawet mniej bo pewno większość nawet tego nie rozpakowuje. Ot idą do sklepu/zamawiają przez neta i stawiają na półce. I wtedy to jest hobby ale gnicie
  • Odpowiedz
Dlaczego wg ciebie oglądanie seriali jest gorsze od zbierania zabawek?

@swinkapl: byku tu nie chodzi o to co jest gorsze, a co lepsze tylko o to, że w ogóle się to ocenia i akurat "netflix i podróżowanie" jest największym betonem z tych hobby, które są powszechnie akceptowane, ale jak powiesz "zbieram miniaturowe modele samochodów tzw. resoraki" to pewnie większość popatrzy się jak na dziwaka albo w najlepszym wypadku okażą politowanie
  • Odpowiedz
@swinkapl: no to jest temat z gatunku co było pierwsze jajko czy kura xd
w tym przypadku różowy pasek się zesrał pierwszy, a potem była reakcja
  • Odpowiedz
to może w drugą stronę. Dlaczego wg ciebie oglądanie seriali jest gorsze od zbierania zabawek? Przecież to tak samo malo rozwijające zajęcie.

@swinkapl: a gdzie ja napisałem coś takiego? ja przecież nigdzie nie napisałem że są złe/gorsze, to tylko bzdura którą wymyśłiłeś i której autorstwo próbujesz teraz mi przypisać

Ciągle czytam w necie hejt na netflix i podróże a jak tylko napisze się że zbieranie zabawek jest równie głupie to
  • Odpowiedz
@Deska_o0 a czego konkretnie uczy zbieranie resoraków? I widzę że te podróżowanie ciągle ewoluuje. Kiedyś wysmiewano jezdzenie do turystycznych miejscowości, później jedzenie i picie w fancy knajpach a teraz już chodzi o alle. W czym leżenie na leżaku z drinkiem i patrzenie się w basen jest gorsze od siedzenia przy biurku i patrzenie się na regał z autkami?
  • Odpowiedz
@Deska_o0 oszczędzanie cały rok żeby móc odpocząć tydzień też uczy szacunku do pieniądza i zasad ekonomii

Ale jeżeli nie wysmiewasz Julek podróżujących po Europie I oglądających netflixa wieczorami to nie ma tematu.
  • Odpowiedz