Aktywne Wpisy
tojapaweu +301
Cholera, coś mi się odkurzacz ostatnio zacina i gorzej ciągnie. Znacie może numer do firmy Predom, aby wysłać sprzęt do nich na serwis? Niestety ten z książeczki gwarancyjnej nie odpowiada.
#pytanie #zalesie #pytaniedoeksperta
#pytanie #zalesie #pytaniedoeksperta
mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#randki #zwiazki #tinder #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #randkujzwykopem
Hej wszystkim, chciałabym spytać wszystkich - zwłaszcza facetów - o zdanie. Sprawa w sumie już po ptokach, ale nie mam dużo doświadczenia w randkach i zawsze warto wyciągnąć lekcję na przyszłość ;)
Mam 24 lata, na koncie jeden dłuższy związek (taki co się zaczął w liceum
#randki #zwiazki #tinder #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #randkujzwykopem
Hej wszystkim, chciałabym spytać wszystkich - zwłaszcza facetów - o zdanie. Sprawa w sumie już po ptokach, ale nie mam dużo doświadczenia w randkach i zawsze warto wyciągnąć lekcję na przyszłość ;)
Mam 24 lata, na koncie jeden dłuższy związek (taki co się zaczął w liceum
Czy przesadziłam?
- Tak 41.4% (313)
- Nie 58.6% (443)
Kolejnym argumentem za tym, że nie został wypchnięty jest to, że przestrzelił hamowanie i to mocno, więc i tak by się w tor nie zmieścił.
Obaj tam przesadzili z hamowaniem, jednak odpowiedzialność leżała na Lando.
Zważywszy na okoliczności, Lando dostał tylko
@Tasde: Jakby Max się zmieścił w torze to zgoda
Jeżeli opóźniasz hamowanie tak że sam się nie miescisz w torze to jak ma się zmieścic ten obok który jedzie we zewnetrznej? xD
IMO faworyzowanie redbulla, nie powinien dostać kary za to.
Inaczej gdyby Max utrzymał się w torze, wtedy ok. W sytuacji gdzie obaj wyjeżdżają? No bez jaj
@uubus: poszli trochę case Brazylia 2021, że za wypchnięcie brak kar
Gdyby sędziowie nie zaliczyli tego wyjazdu jako walki z Verstappenem, to byłoby jego czwarty wyjazd za tor i kara.
Stąd chwilę po tym manewrze Max dostał informacje, że Lando dostanie karę za
@winsxspl: Ale wtedy nikt za nic kary nie dostał
A co to ma do rzeczy? Wyleciałby czy by nie wyleciał, ten zakręt jest taki, że zawsze cie wyrzuci do krawędzi toru, więc kierowca musi mieć na uwadze, że wyprzedzając możesz zostać bez miejsca na torze, bo drugi bolid nie zniknie.
Tu możesz sobie najwyżej dywagować jak daleko poza tor by Norris wypadł, ale jaki to ma sens, skoro i tak by
@Tasde: Ale bronił się poza torem, nie mógł pojechać tak jak to zrobił. Przecież była główna argumentacja McLarena i powód dla którego zostawili Norrisa z przodu. Pewnie liczyli na karę dla obu albo wcale
Nie oceniasz faktów, ekstrapolujesz, podciągając rzeczy które się nie wydarzyły.
Sprawę masz prostą, przepisy jasno zakazują wyprzedzania poza torem, więc nie możesz wyprzedzać poza torem.
Max poza torem nie wyprzedzał, Max w ogóle nie wyprzedzał tylko się bronił.
Więc w skrócie tak, możesz divować jeżeli
@Tasde: Tego chyba nikt nie jest w 100% pewien włącznie z sędziami. Zostajesz wyprzedzony przed apexem, robisz dive bombe, apex twój, obaj wylatujecie poza tor i zachowujesz pozycje bez kary. Gdyby Max się zmieścił w torze to nawet by nie było dyskusji