Aktywne Wpisy

JanTadeusz +309
To chyba korupcja?
Saska Kępa, ulica francuska 26, mieszkanie za 2006zl/M2
Niezłe jaja wychodzą
#nieruchomosci #deweloperka #patodeweloperka #korupcja #warszawa
Saska Kępa, ulica francuska 26, mieszkanie za 2006zl/M2
Niezłe jaja wychodzą
#nieruchomosci #deweloperka #patodeweloperka #korupcja #warszawa
źródło: temp_file2107755146728611889
Pobierz
mirko_anonim +16
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Nie zajmuje się terrarystyką ani nie interesowałem wcześniej ale przejrzałem trochę tagu i jestem zaciekawiony zróżnicowaniem waszych terrariów dla pająków i mam proste pytanie.
Ile mniej więcej zajmują wam miejsca i czy pająki nie męczą się w mniejszych terrariach? Ile kosztowało was oświetlenie waszego terrarium i czy musicie pilnować również wilgoci bo przecież takie zwierzęta żyją często w strefach tropikalny h
#ptaszniki #terrarystyka
Chromatopelma też super
Caribena troszkę bardziej wymagająca bo pomimo tego, że są łagodne to dla osoby która nie miała styczności wcześniej z ptasznikami może łatwo paść przez niewłaściwe dostosowaną wilgoć i wentylację.
Jeśli masz w planach brać ptasznika na ręce to np
Maculata to kiepski wybór na pierwszego ptasznika.
Pomijając już jej silny jad i jej szybkość, jest to gatunek bardzo płochliwy i skryty, budujący gniazda i zakopujący się w nich i nie wychodzący tygodniami.
To kiepska propozycja do obserwacji, zrobi ci gniazdo, oblepi torfem i będzie tam non stop siedziała.
Dodatkowo jest bardzo płochliwa, wystarczy minimalne drganie czy bodziec, żeby uciekła, schowała się i tygodniami nie wychodziła.