Aktywne Wpisy

adisoniusz +561
Wiem że na wykopie panuje antypieskowa narracja, ale musze sie czymś podzielic. Ostatnio mam w życiu sporo stresów i przygnebienia zwiazanych z remontem i wykańczaniem mieszkania na czym sie kompletnie nie znam, co mnie troche dobija bo uważam że powinienem jednak umiec takie rzeczy. Dodatkowo różowa dociska presje swoimi pomysłami których nie umiem realizować albo robie powoli. I w chwilach szarych myśli mam zawsze tego gluta do którego moge sie przytulić, cieszy
źródło: temp_file7451926763422233535
Pobierz
wy_elementy_jedne +299
źródło: IMG_9153(1)
Pobierz

2 lata temu w wieku 37 lat postanowiłem będąc już 10 rok na emigracji ukończyć jakąś szkołę, po której będę miał w końcu upragniony zawód. Co prawda nigdy na zarobki ani na pracę nie narzekałem, jednak chciałem poprawić swój byt oraz osiągnąć jakiś tam życiowy cel i przestać pracować jako niewykwalifikowany randomowy OP.
Będąc młodym OPakiem napisałem se jako ostatni rocznik starą maturę m.inn. z informatyki. Niestety przez biedę nie mogłem iść na studia, jakie sobie wymarzyłem a zaoczne na MiBM zdołałem w latach 2005-2008 ukończyć ino do 5 semestru. Więcej pracując po 250-300 godzin w kołchozie na Dolnym Śląsku nie zdołałem udźwignąć.
Ale nigdy nie zrezygnowałem z marzeń. Wczoraj dostałem wyniki pierwszej części egzaminu państwowego na informatyka (Fachinformatiker Anwendungsentwicklung) pijcie ze mną szampana - uzyskałem 88% procent punktów oraz ocenę GUT, czyli dobrą (。◕‿‿◕。). Uważam to za znakomite podsumowanie moich 12 lat na emigracji.
Przede mną jeszcze kolejny egzamin pisemny oraz praca projektowa. 3majcie kciuki aby się udało przynajmniej tak samo dobrze je napisać ᶘᵒᴥᵒᶅ
#chwalesie #niemcy #marzenia #programowanie #it
źródło: temp_file1813000362608123674
Pobierz@hans85: Dzięki! Tylko co tak naprawdę daje posiadanie dyplomu? Jakiś czas temu przeszedłem przez kilka rekrutacji i w zasadzie nigdzie mnie nie pytano o szkołę, a o doświadczenie.