Wpis z mikrobloga

@Jerard: Bega z wegan zawsze na propsie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°).

Sam mięso jak tylko mogę to ograniczam, szczególnie przetworzone i takie z gównoźródeł typu Biedronka,
ale jak słyszę że ktoś jest weganistą to mną targają spazmy histerycznego śmiechu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Jerard: i że niby mięso które jedzą statystyczni nie weganie to nie jest wyrób tej przemysłowej branży ładującej kurczaki sterydami i karmiącej je paszą z uranem od Owsiaka? XD
  • Odpowiedz
@Jerard: Zamiast vegans można zastąpić meat eaters i na jedno wyjdzie. Jak twoja dieta składa się z picki mrożonej, fast foodów oraz biedronkowych gotowców, to prawdopodobnie okazem zdrowia nie jesteś. Weganizm jest zdrowy i zresztą jak ze wszystkim - jeżeli robisz to z głową.
  • Odpowiedz
@Jerard: znajoma pracuje na kuchni w przedszkolu. czasem rodzice tam nieźle odwalają i np. jedni ubzdurali sobie, że ich gówniak będzie weganinem jak oni. no to ta powiedziała, że może robić posiłki warzywne, tylko to trzeba dogadać z sekretariatem (bo normalnie tak już gotuje). oni że nieee i zamiast to prosili ją, żeby robiła temu dziecku te kotlety sojowe z marketu. xD
  • Odpowiedz
@Jerard: tofu jest nawet spoko, ale nie traktuje go raczej nigdy jako główną proteinę tylko jako dodatek, a dzięki temu też te Dania mają fajne makrosy bo ja generalnie to nie jem zbyt dużo ilościowo także staram się podbijać jakością.
  • Odpowiedz
ładującej kurczaki sterydami i karmiącej je paszą

@Tokko: to weź sobie ser i zobacz ile ma składników ser z mleka a ile wegański. A potem usuń konto.

Meme jest o tym ile wegańskiego 'jedzenia" w sklepach jest ultraprzetworzonym gównem.
  • Odpowiedz
@LifeReboot:

to weź sobie ser i zobacz ile ma składników ser z mleka a ile wegański. A potem usuń konto.

Meme jest o tym ile wegańskiego 'jedzenia" w sklepach jest ultraprzetworzonym gównem.

Mógłbym z tym argumentem dyskutować ale gdybyś nie był głupi to bym nie musiał więc prowadź tak durna dyskusję ze sobą samym a mnie wołaj dopiero jak napiszesz coś rozsądnego
  • Odpowiedz