Wpis z mikrobloga

Ktoś z was z większych chłopów >100 kg używa bieżni pod biurko? Jeśli tak to jaki model, jak się sprawuje? Chciałbym jedynie mieć opcja nabijania kroków pracując zdalnie. Jakie są plusy, jakie minusy? Chyba @Kasahara pisałeś coś o niej, zgadza się?
#mikrokoksy #sport #bieznia #mirkokoksy #silownia
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DywanTv:

Ja mam Bieżnia R2 Pro Kingsmith WalkingPad

- Składa się i łatwo rozkłada, wiec zajmuje mało miejsca
- Jest cicha, nie przeszkadza domownikom, nie
  • Odpowiedz
  • 1
@Kasahara: Dzięki za odpowiedz, a takie głupie pytanie, jak masz telefon w kieszeni w trakcie takiego chodzenia, to on normalnie liczy kroki, prawda?
  • Odpowiedz
@DywanTv: nie wiem, mam opaskę na rękę, ale wtedy nie będzie liczyło jak będzie na klawiaturze, ale bieżnia ma aplikację, która zapisuje dystans etc i to leci do np. "zdrowie" z iphone od razu dane
  • Odpowiedz
@DywanTv: @Kasahara Okulary AR i klawa z touchpadem na półeczce od bieżni według mnie i długi kabel do kompa. Co myślicie? Bieżni chyba nie potrzebuję jakiejś pancernej bo waga piórkowa sub90kg. Do roboty i tak będę musiał/wolał zasiąść, ale poza robotą to też dużo czasu spędzam przed ekranem. A i nie pieprzyłbym się z prędkością 2km/h tylko minimum 5km/h.

A dałoby się jakoś podłączyć bieżnię pod Gothica i se
  • Odpowiedz
@DywanTv: Jestem malym chlopem (86kg) i od dwoch tygodni uzytkuje Walkingpad X21. Po zrobieniu ~58km jestem poki co zadowolony. Uzywam jej razem z podnoszym biurkiem i wbijam kroki podczas pracy. Jak masz zrobic cokolwiek wymagajacego wiekszej rozkminy (u mnie to pisanie kodu), to powyzej 2.5km/h moze byc problem ze skupieniem. Jak jest jakas mniej umyslowa robota, to i 5km/h da rade (troche trzesie wtedy biurkiem, ale musze najpierw podokrecac u
@lab_rat +12
TL;DR: Od wyładowań elektrostatycznych w trakcie chodzenia po bieżni podczas pracy gaśnie mi monitor. Ostatnią nadzieją są akcesoria antystatyczne ale nie do końca rozumiem mechanizm uziemienia żeby je dobrze wykorzystać, proszę o pomoc.

Kupiłem sobie #biurko do pracy na stojąco, do tego #walkingpad i byłem
  • Odpowiedz
@DywanTv: ja akurat chudy chłop, kupiłem jakieś tanie zipro bo mi się mieściło w pokoju. Telefon w kieszeni liczy kroki praktycznie 1:1 z bieżnią. U mnie 3-4km/h działa najlepiej ale mam n----------e mózgowe i jak się NIE ruszam to się rozpraszam xD
  • Odpowiedz