Wpis z mikrobloga

Wrzucam kolejny raz bo google nie zaczytało VIN więc zaczynamy od nr VIN zainteresowanego kupnem tegoż autka z trochę innym przebiegiem
nr VIN VF1RFE00X53476490

Elo Mirasy

Podzielę się dziś w Wami pewną informacją bo jestem dumny że znalazłem oszusta który sprzedaje autko z trochę innym przebiegiem :)

Ale od początku...
Moja różowa poszukuje auta dla siebie, żeby nie wnikać w szczegóły padł wybór na kilka modeli akurat ten z ogłoszenia się łapał w widełki

link do ogłoszenia

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/renault-kadjar-ID6GLHeN.html

niby wszystko fajnie przebieg ok bo niski - może uda się to jakoś udokumentować

Dane auta z ogłoszenia
VIN - VF1RFE00X53476490
Data 1 rejestracji: 29/05/2016
nr rejestracyjny EC771PX (podany przez właściciela pojazdu w wiadomości prywatnej celu zweryfikowania w CEPIKU - screen poniżej)

w https://historiapojazdu.gov.pl/
nic nie znalezione - logiczne bo numer rejestracji nie jest polski - czyli auto świeżo sprowadzone i nie zarejestrowane w Polsce.
No to sprawdzamy co pokazuje wujek google.com

https://www.google.pl/search?q=EC771PX&sca_esv=ecd6a977a115267d&source=hp&ei=rIAJZ_XnHtWK7NYP17y5QQ&iflsig=AL9hbdgAAAAAZwmOvFPSPNJcp7QPQuKukjL3dcLRzaeb&ved=0ahUKEwj17aD9i4eJAxVVBdsEHVdeLggQ4dUDCA8&uact=5&oq=EC771PX&gs_lp=Egdnd3Mtd2l6IgdFQzc3MVBYMggQABiABBiiBDIIEAAYgAQYogQyCBAAGIAEGKIEMggQABiABBiiBEiGBlC7AVi7AXABeACQAQCYAVKgAVKqAQExuAEDyAEA-AEC-AEBmAICoAJvqAIKwgIKEAAYAxjqAhiPAcICChAuGAMY6gIYjwGYAxKSBwEyoAeSAg&sclient=gws-wiz

oooo AUTO z Włoch

no to lecimy dalej, vin mamy, nr rejestracji mamy to sprawdzamy jaki ma przebieg...

strona do sprawdzania pojazdów z Włoch

https://www.ilportaledellautomobilista.it/interrogazionistoricorevisioni/spa/

tu wielkie ukłony dla Auto Krytyk (link do materiału na YT) bo dzięki niemu udało mi się odszukać działający włoski link to sprawdzania przebiegu auta.

no i BOOOOMMMM auto z ogłoszenia OLX ma przebieg na stan 2023 - 223 tyś km. (a janusz w ogłoszeniu w zaparte idzie ze 121 tyś)
26/04/2023 REGOLARE 223.152 EC771PX

tak tylko się chwalę że udało mi się to jakimś sposobem wykminić u uniknąć tego zakupu u nieuczciwego sprzedawcy.

w zał screeny

#csiwykop #januszebiznesu #autohandel #polska #heheszki #otomoto #motoryzacja #ogloszenia #ogloszenia
yokash - Wrzucam kolejny raz bo google nie zaczytało VIN więc zaczynamy od nr VIN zai...

źródło: Używany Renault Kadjar 2016 - 42 500 PLN 121 000 km - Otomoto.pl

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@massbombing_return: ja też trochę spamuję ale google nie indeksuje :( za pierwszym razem się udało ale podałem zły vin bo zabrakło 1 cyfry :) taki amator wykopowy ze mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@yokash: ja szukałem auta 10 lat temu. Dla żony która przesiadała się z forda Ka,dodam że miało się urodzić pierwsze dziecko, ilość oszustów była tak wielka że kupiłem w salonie nową skode citi go, dobrze wyposażona za 40 000, bo k-----a mnie brała jak ludzie nie szanują czyjegoś życia. Sam sprzedałem rozklekotane Audi a3 z 96 roku za 3000 z przebiegiem 250 000 gdzie kiedy je kupowałem bankowo było skręcone
  • Odpowiedz
@yokash: jak auto nie widnieje w historia pojazdu to od razu możecie szukać innego. Tylko oszuści podają w VIN 1234 albo xxxx. Tutaj akurat brakuje tablic. Ponadto polecam zaznaczyć ze auto krajowe bo wszystkie zagraniczne są bite.
  • Odpowiedz
@yokash: jak ktoś ukrywa obecne tablice to już powinna się zapalić lampeczka. Dobrze że w ogóle podał, bo czasami się prosi o vin i pozostałe dane i brak odzewu.
  • Odpowiedz
@yokash: @zenon_z_chorzowa1 niestety sprzedawcy używanych samochodów to w większości największe ścierwo, jakie istnieje w szeroko pojętym handlu. A wystarczyłby prosty sposób na ukrócenie procederu kręcenia liczników. Wcale nie zarzuty z kodeksu karnego, bo tutaj można się nomen omen prosto wykręcić tym, że to nie on cofał przebieg tylko jakiś Ahmed w niemieckim komisie.
A wystarczyłyby po prostu potężne kary wymierzane w trybie administracyjnym dla takiego przedsiębiorcy, bo nie trzeba
  • Odpowiedz
@yokash @zenon_z_chorzowa1: Nie znam się na samochodach, w 2018 planowałem zakup za około 20k. Obejrzałem kilka filmików na yt jak nie dać się naciąć przy zakupie auta, takie totalnie laickie porady. I dzięki temu prawię przy każdy aucie znalazłem co przekręcało zakup (typu ktoś z sprowadzanego samochodu zapomniał wyciągnąć coś w stylu książki serwisowej i ewidentnie było widać że kręcony).

Ostatecznie stwierdziłem że to p------e i nie kupuje samochodu
  • Odpowiedz
@yokash: Ziomuś niby spoko, ale jak Wy z różową taką selekcję robicie, to następne auto, które znajdziecie, to będzie kolejne boom.

Jako, że żaden handlarz ze mnie, ale ostatnio sam na otomoto od dobrych 6 miesięcy szukałem auta, to powiem Ci, co z tym z ogłoszenia już bez szukania po VIN jest nie tak.

- naniższa cena z Kadjarów na otomoto z tego rocznika + silnik + mniej więcej wyposażenia - 42,500
  • Odpowiedz
Tylko oszuści podają w VIN 1234 albo xxxx.

@mtgosciu: Ostatnio przeglądając OLX znalazłem takie ogłoszenie jak piszesz, z końcówką VIN "XXXX".
Zgłosiłem to do olx i co? ()

Po zapoznaniu się z Twoim zgłoszeniem nie znaleźliśmy żadnego potwierdzenia, że jest ono niezgodne z naszym Regulaminem. W związku z tym będzie nadal widoczne na OLX.
  • Odpowiedz