Wpis z mikrobloga

Czy planując kuchnię w #ikea w tym ich planerze online, szafki muszą otwierać się w takim kierunku w jakim jest pokazane, czy mogę je sobie zamontować tak jak mi się podoba?

Druga kwestia odnośnie blatu, wybrałem kamień z kwarcu który na chwilę obecną w planerze 3d nie zachodzi na zlewozmywak tak jak chcę (sprawdź zdjęcie, kamień zaznaczony na niebiesko musi częściowo przecinać zlewozmywak). Dostałem link do zapłaty za kuchnię właśnie z takim rozplanowaniem, i nie wiem czy można to później zmienić czy wszystko w planie musi się zgadzać bo inaczej cennik za wszystko się zmienia? Niestety nie mogę się skontaktować z ikeą bo już jest zamknięte i muszę dzisiaj za całość zapłacić.

#budownictwo #kuchnia #remontujzwykopem
misiek735 - Czy planując kuchnię w #ikea w tym ich planerze online, szafki muszą otwi...

źródło: temp_file1665933196149993507

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@misiek735: no ja bym bez konsultacji z projektantem w sklepie nie zamawiał, bo na bank będą jakieś babole. Z tego co patrzę na twój projekt to według mnie mega nieintuicyjne umieszczenie zlewozmywaka. No i szafki w rogu gdzie jedne otwierają się na drugie? To też raczej nie przejdzie, bo szuflady nie otworzysz ze względu na klamki/uchwyty z drugich szafek? A jak coś potem pozmieniasz to chyba logiczne że cena się
  • Odpowiedz
  • 0
@fizzly wszystko było sprawdzane wielokrotnie, szafki nie zachaczają się o siebie podczas otwierania, i nie mogę zmienić lokalizacji zlewozmywaka. Tak tylko dla informacji, cała zmiana kuchni ma miejsce we Finlandii i jestem już po konsultacjach z firmą co wszystko będzie składać i montować więc wszystkie ograniczenia już rozpracowaliśmy. Tylko zapomniałem zapytać o te pierdzielone otwieranie szafek i kamień przecinający zlew...
  • Odpowiedz