Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam Mirki,
tak się złożyło, że podczas tegorocznego #blackfriday będę w #miami w #usa. W związku z tym mam #pytanie, czy podczas black friday można znaleźć coś taniej (mówię o elektronice) niż normalne ceny? Szczególnie mam na myśli produkty #apple (#iphone, #mac). Zastanawiam się na ile jest to realna obniżka, a na ile sztuczny event z tymi samymi cenami, pi to żeby przyciągnąć klientów. Jeśli już, to do jakiś sklepów się udać?
#pytaniedoeksperta #podroze #zakupy #elektronika

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: bestbuy, adorama, target, amazon dla rzeczy apple. na stronie apple dodają do zakupów kartę upominkową. Chcesz kompa, telefon czy tablet?
  • Odpowiedz
@jednorazowka: Ale też trzeba uważać, bo chciałem se tam kupić jakieś gacie to Calvin Klein w TJ Maxx miał jakąś gównoserię 100% polyester za 5 dolarów sztuka, której w Polsce nigdy nie widziałem, a te 100% bawełna kosztowały tyle co w Polsce.
  • Odpowiedz
@jednorazowka: nie do końca chyba w bestbuy Apple - MacBook Pro 14" Laptop - M3 Max chip Built for Apple Intelligence - 36GB Memory - 30-core GPU - 1TB SSD - Space Black nowy kosztuje $2900 i teraz doliczmy 7.5% sales tax , dolar po 3,96 i doliczmy jeszcze vat który nie wiem czy się płaci i masz ~15.2k zł tymczasem w x-kom Apple MacBook Pro M3 Max/36GB/1TB/Mac OS Srebrny
  • Odpowiedz
@tatozaur: No pewnie, że da się coś tam taniej znaleźć, ale to nie jest tak, że wszystko jest tańsze. A nawet jeśli, to trzeba jeszcze uwzględnić brak gwarancji na taki sprzęt w Polsce (nie wiem, jak jest akurat w przypadku Apple'a).
  • Odpowiedz