Wpis z mikrobloga

Mam plan przyjechać Was jutro i coś pozwiedzać. Jakie miejsca Waszym zdaniem warto odwiedzić w #opole ?
Wstępnie myślałem o:
Wyspa Bolko
Rynek
Wieża Piastowska
Muzeum Polskiej Piosenki - warto?
Wenecja
Most Groszowy
Amfiteatr - będzie coś widać z zewnątrz?

Będę z różowym, planujemy przyjechać pociągiem. Polecacie coś do jedzenia? Nie mamy jakichś konkretnych preferencji. Wycieczka typowo jednodniowa.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rosomak94 muzeum polskiej piosenki warto zwiedzić. Jest bardzo ciekawe, nowoczesne i można od razu wejść na amfiteatr :) obok jest wieża Piastowska - też fajna i ładny widok. Bardzo dobra jest restauracja Rzymskie Wakacje, a po drugiej stronie ulicy przy moście groszowym jest Grabówka- kultowa naleśnikarnia i tu naprawdę warto zjeść :)
  • Odpowiedz
@rosomak94: Kawkę polecam wypić na wyspie bolko w labie z widokiem na staw :)
Fajne jest zoo - jednak jak na jeden dzień przyjeżdżacie to możecie nie mieć tyle czasu.
Dodałbym jeszcze pokazy nowej fontanny na stawku Barlickiego ( otworzyli 1 maja po remoncie ) napewno jest o 21:00 a czy wcześniej to nie pamietam, polecam sprawdzić :)
Obiad polecam w masce w rynku - burger z jelenia jest ciekawy
  • Odpowiedz
  • 3
@cybulion: @margitsziget @DaxterPoker @Senuyo @kot_paskowy dzięki wielkie za podpowiedzi :) Byliśmy dzisiaj, udało się odwiedzić wyspę Bolko, przejść przez Rynek i zwiedzić Muzeum z Amfiteatrem. Muzeum bardzo spoko, nie było dużo ludzi co pozwoliło na komfortowe zwiedzanie. Wciągnęło nas na tyle mocno, że nie zdążyliśmy odwiedzić więcej atrakcji xD Z jedzenia byliśmy w Pożegnaniu z Afryką i Tak robimy - oba lokale śmiało mogę polecić. Planujemy
  • Odpowiedz
@rosomak94: no to masz na zaś kilka polecajek z centrum Opola (każdy lokal sprawdzony co najmniej kilka razy) :) Może się przyda

Niebo - ciostka i kawa,
Tutaj - kawa i śniadania,
Bonjour Café - kawa, śniadania,
Kofeina - kawa, śniadania,
  • Odpowiedz