Aktywne Wpisy
kierowcawykopek +17
Lowca90 +308
Podłoga drewnina w jednym z warszawskich przedszkoli była w opłakanym stanie przed moją pracą. Ruszające się klepki, trzeszczące przy chodzeniu, pozbawione lakieru, brudne po których codziennie biegają najmłodsi. Stał się cud i przemiła dyrektorka dostała budżet na maly remont. Podłogę udało się ustabilizować dzięki kilkuset zastrzykom kleju puchnącego, wycyklinować i polakierować. Efekt jest co najmniej zadowalający ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#remontujzwykopem #remont #budownictwo
#remontujzwykopem #remont #budownictwo

źródło: temp_file5898364385308265073
Pobierz
Dla nowych osób - sam zrobiłem sobie przeszczep na początku listopada, pracuję w firmie, która zajmuje się medycyną estetyczną w Turcji. Zabraliśmy na przeszczep do Stambułu już grubo ponad 40 Wykopków.
Poprzednie zdjęcia i aktualizacje na moim profilu lub na tagu.
Update mojego własnego przeszczepu włosów – minęło 11 miesięcy.
Wrzucam zdjęcie z profilu. Wcześniej było jak było – czoło na pół głowy.
Teraz naprawdę dobrze zarosło. Faktycznie, muszę iść do fryzjera i to wszystko ogarnąć, ale sam fakt, że nie trzeba przejmować się wiatrem czy deszczem bardzo pozytywnie wpływa na pewność siebie. Wcześniej co chwilę coś próbowałem zaczesywać, wiatr mi to co chwilę rozwiewał – wiadomo jak jest.
Przód bardzo mocno spowolnił, ale cały czas wyczuwam pojedyncze nowe włosy. Znakomita większość graftów z przodu głowy już wyrosła i ma się dobrze. Włosy są już grube i elastyczne.
Obecnie "w gazie" jest tył głowy, korona, która zarasta najwolniej ze względu na najmniejsze ukrwienie. Odpala dopiero po kilku miesiącach od zabiegu i właśnie teraz jestem w tej fazie.
Podsumowując 11 miesięcy: samopoczucie naprawdę nieporównywalnie lepsze, czuję się ze sobą dużo bardziej komfortowo. Wygląd bardzo naturalny – nikt obcy nigdy nie zorientował się, że jestem po przeszczepie włosów. Jak się komuś wygadam, odbiór tego jest bardzo dobry. Wcześniej pracowałem w UK, tam to całkowita normalka, Polacy też idą z duchem czasu i coraz bardziej interesują się medycyną estetyczną. Nasza firma działa trochę w #pilkanozna i widać nas czasami w #ekstraklasa, co też jest ciekawym wątkiem, bo zainteresowanie ludzi sportu jest 10x większe niż w innych branżach.
Osobiście brałbym w ciemno efekt jaki miałem po pół roku jako efekt końcowy, ale z miesiąca na miesiąc efekty są coraz lepsze, włosy coraz grubsze, także jestem bardzo zadowolony.
Informacyjne kopiuj/wklej z poprzedniego postu:
Anegdotka od kolegi, który jest kilka miesięcy po zabiegu: po przeszczepie łapie na #tinder sporo par, wcześniej posucha. Jestem w stanie w to uwierzyć, bo to naprawdę dodaje pewności siebie.
W międzyczasie byliśmy na kilku kolejnych wykopowych wyjazdach. Za każdym razem super ekipa, pokręciliśmy się po Stambule, popływaliśmy promem, wjechał obowiązkowy turecki kebab (albo nawet dwa za jednym razem, ale to dla wytrawnych zawodników). Pierwszego dnia zwiedzanie i jedzenie, drugiego dnia zabieg (trwa kilka godzin), trzeciego dnia po śniadanku kontrola w klinice i powrót do Polski. Nicki do feedbacków podrzucę na priv, gdyby ktoś chciał podpytać.
22-24 października kolejny Wykopowy wyjazd, następny realny termin według dat z wpisu. Jak chcesz się załapać z nami, ładuj na priv. Dla Wykopków promka, 2500-3000 euro plus bilety (700-2300zł) za wszystko. Normalna cena to obecnie jakieś 3500 euro. Wyjazd grupowy z polskim opiekunem, nie musisz znać języka, nie musisz wcześniej latać samolotem, jest mała selekcja, troublemakerów nie zabieramy, zależy nam na dobrej atmosferze, nie szukamy kłopotów.
Jeśli chcesz omówić swoja sprawę, zapraszam na priv, odpowiem na wszystkie pytania i posłużę doświadczeniem :-) nikt nie zrozumie faceta z łysieniem tak dobrze, jak inny facet, który sam przez to przechodził. Konsultacja to zawsze spoko sprawa, nawet jak nie zdecydujesz się jeszcze na przeszczep. Dowiesz się na czym stoisz i czy kwalifikujesz się do zabiegu z nami lub gdziekolwiek indziej.
Daty najbliższych zaplanowanych wyjazdów poniżej (raczej będą to 2 noce zamiast 3, dokładna data ustalana indywidualnie).
.
13-15 listopada 2024r.
18-20 listopada 2024r. (nowa data, dopiero co wyrwaliśmy ją w klinice)
26-28 listopada 2024r.
6-8 grudnia 2024r.
26-28 grudnia 2024r. (w Turcji jak wiadomo nie obchodzą świąt)
08-10 stycznia 2025r.
#przeszczepwlosow #przeszczep #lysienie #zakola #finasteryd #minoxidil #looksmaxing #podroze #turcja #podrozujzwykopem #wlosy
źródło: 11msc
Pobierz