Wpis z mikrobloga

Mirki czy istnieje coś takiego jak przelotka z USB-C 3.1 na... USB-C 3.1 w laptopie? Chodzi mi o to, że codziennie wpinam i wypinam HUBa na 2xHDMI + 1 DP i boję się, że gniazdo się w końcu wyrobi, więc wolałbym raz wpiąć coś do tego i wtedy tylko dopinać do tego zakupionego złącza ten HUB.

#laptopy #usb #usbc #hub #kupujzwykopem
hakeryk2 - Mirki czy istnieje coś takiego jak przelotka z USB-C 3.1 na... USB-C 3.1 w...

źródło: Snapchat-1068135691

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
No chyba, że o czymś nie wiem i np do takich dwóch USB da się zakupić przelotkę na jeden USB-C 3.1 który wypuści wideo. Trochę zardzewiałem w tej kwestii nie interesując się laptopami przez długi czas.
hakeryk2 - No chyba, że o czymś nie wiem i np do takich dwóch USB da się zakupić prze...

źródło: Snapchat-235303654

Pobierz
  • Odpowiedz
@hakeryk2: istnieć istnieje, ale raz, że jest niezgodna że standardem USB, dwa że gen hub w ogóle z nią nie zadziała w USBc są 24 styki, a w USBa 3.0 tylko 9. Do przesyłu wideo są wykorzystywane inne niż niz te 9 od danych

Kup od chińczyka magnetyczną przejściówke 24 pin jak się boisz.
  • Odpowiedz
@hakeryk2 sugeruje tego nie robić. Usb-c jest projektowane na 10000 podlaczen, więc powinno wytrzymać. Bardziej trzeba uważać żeby nie wyłamać portu. A właśnie wkładając coś na stałe znacząco zwiększasz prawdopodobieństwo zniszczenia portu.
  • Odpowiedz
  • 0
@gradekmi: też nad tym myślałem, bardzo dmucham i chucham podczas wkładania, wykładania ale gdy powoli zacząłem widzieć zarysowania na złączu HUBa to zacząłem się zastanawiać jak trwałe jest to rozwiązanie od strony portu.
  • Odpowiedz
bardzo dmucham i chucham podczas wkładania, wykładania ale gdy powoli zacząłem widzieć zarysowania na złączu HUBa to zacząłem się zastanawiać jak trwałe jest to rozwiązanie od strony portu.

@hakeryk2: To już podchodzi pod paranoję. Do roboczego laptopa od +/- 2 lat ciągle podpinam pod USB-C i nic się nie wyrobiło.
  • Odpowiedz