Aktywne Wpisy
Jankowalski715 +697
"Uważam, że podatek katastralny od trzeciego mieszkania powinien być. Mam badania - trzy i więcej mieszkań w Polsce ma 0.8% ludzi. WSZYSCY CI, KTÓRZY MÓWIĄ, ŻE KATASTER ZRUJNUJE POLAKÓW, TO JEST NIEPRAWDA - MNIEJ NIŻ CO SETNY POLAK MA TRZY LUB WIĘCEJ MIESZKAŃ" Ciocia Kasia krótko na temat antyspekulacyjnego podatku katastralnego.
https://x.com/Jan_co_pyta/status/1907689770492272901
#nieruchomosci
https://x.com/Jan_co_pyta/status/1907689770492272901
#nieruchomosci

Gmeras +475
Z ciekawych rzeczy:
-Nietypowe logo, w późniejszym czasie numer ( II ) zostanie dodany obok a nie jak tutaj wewnątrz litery C
-Początkowy opis fabularny jest dziwny, najpierw jest coś o trzęsieniu ziemi jak w Nocy Kruka, potem jest coś o inwazji demonów co jest z kolei wątkiem z Gothic Sequel którego jedynie resztki przetrwały w gothic 2 np. fragment rozmowy z Hyglasem, w której to mag mówi o osłabieniu struktur wymiarów. No i jeszcze "Xardas skorumpowany przez moce zła" co jest wątkiem z Gothica 3 o_O
-Obszar gry czystego Gothic 2 na pewno nie był 3-4 razy wiekszy niż ten w Gothic 1 😉
-Zapowiadany tryb gry FPP
-Ciekawe są screeny, niektóre jak np. te w lewym dolnym rogu są powszechnie znane bo występują na odwrotach fizycznych wydań ale inne są dość zapomniane. Np. na screenie lewym-środkowym widać górne miasto z cokołem ale jeszcze bez pomnika paladyna z finalnego wydania gry. Do tego NPC w stroju kowala który w grze tam nie występuje.
-Na dwóch screenach po prawej widzimy informacje o wersji "GOTHIC II PRE ALPHA"
#gothic #gry #cdaction
#gothicwstarejprasie <- tu będę wrzucał stare recenzje i zapowiedzi gothic-a, zachęcam do obserwowania
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzNo może czasami, jak się trzeba przejść przez gęste krzaki to się przydaje.
W żadnej ze części nie był on "skorumpowany", ani zły. Natomiast zabić go można było w G3. Bodajże też zabicie Xardasa wchodziło w grę w trakcie produkcji G1
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierz@Cierniostwor: Ja myślę, że to zrobił ktoś kto projektował rozkładówkę, żeby mu się napis na szerokość zmieścił.