Wpis z mikrobloga

#famemma Pani Iwona dowiedziała się 3 tygodnie temu, że dostanie dom od "Buddy" w ramach akcji dla powodzian i w tym czasie zakupiła działkę specjalnie pod obiecany dom za 150tys zł. a teraz biedna nie może dostać domu, bo nie dopięli jego przekazania.

Ja swoją działkę kupowałem 4 miesiące, żeby dopiąć wszystkie formalnosci, a baba w 3 tygodnie nie mając jeszcze podpisanej żadnej umowy darowizny sobie od tak wykłada 150tys na działkę i jeszcze ją w tym czasie calkowicie uzbroiła oraz wybudowała betonowa płytę XD ja p------e to są jaja jak c--j.

Wiem, źródło jest z-----e, ale historia jest niczym stworzona przez Budde i jego wyznawców
( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,31397906,po-powodzi-dostala-dom-od-buddy-nie-moze-w-nim-zamieszkac.html #budda
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@majkelo92: no tak, bo rodzina nie mogla pozyczyc, wiedzac o wygranej i deklaracji tuska, ze taka kasa zostanie przekazana powodzianom na odbudowe/zakup nowej nieruchomosci/dzialki. Wszedzie spiski... W dzisiejszych czasach to nawet duza kasa nie jest. Rownie dobrze babka moze miec inna dzialke/oszczednosci, ktore starcza na czesciowa odbudowe ale nie calkowita. Nie kazdy jest piwniczakiem, ktory cale zycie nie pracowal.
  • Odpowiedz
Ja swoją działkę kupowałem 4 miesiące

@majkelo92: zakładając że miała gotówkę i nie musiała brać kredytu, to mogła serio załatwić to z dnia na dzień, u notariusza działka chyba nie wymaga zbyt wiele, bo (wydaje mi się) że papiery związane z zameldowaniem nie są potrzebne.

Bardziej mnie zastanawia taka zwykła proza życia:
o ile da się zrobić samemu wykop pod płytę (nie wiem po co to robić xD) ją zaszalować
  • Odpowiedz
  • 0
@EnsurePrivacy: wymaga duzo akurat stety lub niestety. Potrzeba załatwić kilka pism na które się trochę czeka, oczywiście sprzedający mógł mieć już wszystko gotowe w co wątpię, bo te dokumenty mają swoją ważność, więc musiał mieć pewność że ktoś ją szybko kupi. Ja akurat czekałem trochę na ZUS i lasy panstwowe.
  • Odpowiedz
Do zakupu nieruchomości trzeba wypisu z rejestru gruntów, zaświadczenia z mpzp i chyba rewitalizacji, zaświadczenie z US jeżeli działka była nabyta w spadku lub darowiznie. A to chyba nie wszystko.
@EnsurePrivacy
  • Odpowiedz
@krakenoslaw: W dorosłym świecie to tak nie działa. Już wyszło, że te domy od powodzian były nie od Buddy. Niedługo może wyjdą kolejne fakty, które postawią go w jakimś innym świetle.
  • Odpowiedz
  • 0
@zdrajczyciel: dam ci 180tys i w 3 tyg kup działkę, zrob do niej uzbrojenie i zbuduj betonowa płytę, możesz wybrać sobie miejsce w Polsce gdzie chcesz, ale podpisujemy weksel, że jak ci się nie uda to dajesz mi 300tys. Co ty na to?
  • Odpowiedz
@majkelo92: Jesteś głupszy niż ustawa przewiduje i dopatrujesz się spisku tam gdzie go nie ma, ale nie chce mi się z gnojem dyskutować. Jedź do dolnego-śląska, zacznij robić projekty infrastrukturalna jak ja to pogadamy jak równy z równym o tym jak się sprawy mają tam na miejscu od strony administracyjnej i urzędniczej. eot.
  • Odpowiedz