Aktywne Wpisy
hardymane9 +3
Siemano, znajdzie się wśród nas dobry samarytanin który mi zrobi małą pożyczkę prywatną na 10 dni? Na sztywno oczywiście rzucę więcej tak się dogadamy żeby było dobrze, bez problemu spisać umowę można czy whatever. Mam ultra losową sytuacje jestem poza krajem, gotówka w Polsce a to co miałem ze sobą poszło wszystko w stripie jakimś chujem XD realtalk, piszcie priv 🙏🏼🤠
ciemny_kolor +8
Nigdy nie jadłem w KFC, dla mnie od zawsze numerem 1 był McDonald jeśli chodzi o fastfood ale ostatnio mnie tak zawodzili że się skusiłem na siwego brodacza i już chyba nigdy nie wejdę do tych klaunów z maka. Zwykły zinger 100x lepszy od drwala (czy w ogóle wszystkich kanapek z maka). Kurczak faktycznie jest kurczakiem, a nie jakąś papką, minusem tylko to że skrzydełka małe. No ale podwójny zinger, skrzydełka i
Macie jakieś myśli z tyłu głowy że coś tu może być nie tak? To trochę wygląda jak kult.
#pytanie #inwestowanie #inwestycje #etf #gielda #pieniadze
To znaczy - rośnie, właśnie rośnie XD wydrukowanymi pieniędzmi które ludzie tam wpłacają. Ile jeszcze można wydrukować. Skąd te pieniądze wpłacane do giełd się biorą? Przecież ktoś tam na szczycie w łańcuchu pokarmowym, widzi że giełda jest w najwyższym punkcie
Jak masz propozycje jakichś innych instrumentów, na których można zarobić to chętnie posłucham.
Zgadzam się z Tobą, że w skrajnym wypadku jest prawdopodobieństwo wystąpienia bańki, ale póki co to firmy przynoszą faktycznie zyski. No i lepiej jak ktoś nie ma czasu i wiedzy władować w kilkaset spółek, niż kupić akcje jakiegoś randomowego banku, jak ojciec mojego znajomego, gdzie stracił £60k, bo ktoś mu doradził
Spadek o 92-95% urealnilby wartość
@koral: no to mocna analiza, napisz do Buffeta że chłop trzyma tykającą b---ę
@interpenetrate: Karuzela się kręci, bo historyczne zwroty indeksów z USA stały się wyrocznią na to co należy robić z pieniędzmi, a same ETFy są remedium na aktywnie zarządzane fundusze i własny stock picking. Dopiero poważny zgrzyt w trybikach mógłby to zmienić, ewentualnie spadek zaufania do rynków w USA. Jednak póki to działa, to napędza się samo. Pewnie każdy
https://investb.pl/articles/jak-pan-womack-pokonal-gieldy
Słuchałem dzis wywiadu z Davidem Rosenbergiem:
https://youtu.be/I4oj5ZHGSVk?si=ShLSUCaGNivRlc8j
Mam zamiar napisać o tym artykuł bo bardzo mi
@koral: faktycznie, jeden z najlepszych inwestorów w historii jest cieniakiem
Dziś zadłużenie jest kosmiczne i zgadza się nie jest to tragedią przy dolarze jako waluta światowa ale ...
Jak ten status utraci to każda firma zadłużona w dolarze natychmiast będzie miała odsetki z kosmosu a wtedy nic im nie pomoże
Pokazałem w zrzucie że są zdecydowanie lepsi a po drugie
Totalnie straciłem zaufanie do niego po tym jak go Tesco zrobiło w balona
@koral: w tym ty
@DJ007: Każda prognoza opiera się na założeniu, że "past performance IS indicative of future results". Jeśli zamieniłbyś słowo "indicative" na "guarantee", to można się wtedy zgodzić.