Aktywne Wpisy

Maudee +44
trochę się opanujcie z tym antypsiarstwem, bo ja grzecznie chodzę z moim 8-miesięcznym wheelczurem po mieście (omijam ludzi jak mogę, pies zawsze na smyczy poza miejscami dla niego przeznaczonymi) i tylko w obawie zerkam, czy ktoś ze współspacerujących wygląda na wykopka i czy będzie chciał go otruć
a Bruno chce Wam życzyć tylko miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#psiarze #pokazpsa
a Bruno chce Wam życzyć tylko miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#psiarze #pokazpsa
źródło: milegodnia
Pobierz
MLeko29 +24
Rano wróciłem z nocki, pochyliłem sie nad łóżkiem i jak mnie coś nie łupnie w krzyżu.. Myślałem że mi dysk wyskoczył, ale ruszać się mogłem. Udało mi się jeszcze zęby umyć, próbowałem rozwałkować te plecy jakoś, ale niewiele to dawało. Poszedłem spać, ale obudziłem się po trzech godzinach i prawie nie mogłem się ruszać z bólu.
Zadzwoniłem do przychodni. Mam brać tabletki przeciwbólowe i jutro stawić się na wizytę.
Na szczęście jakoś
Zadzwoniłem do przychodni. Mam brać tabletki przeciwbólowe i jutro stawić się na wizytę.
Na szczęście jakoś

Mentzen się oburza na Petru, bo ten chce podnieść wiek emerytalny kobietom. Ale trzeba być cuckoldem, żeby popierać konfederację.
Jeśli ktoś coś zrobił w polskiej polityce dla mężczyzn to nie jest to na pewno konfederacja.
@MichauDelendaEst: Warto przypomnieć, że gdyby to co ustalił Donald Tusk dzisiaj obowiązywało to mężczyzni na emeryturze żyliby średnio 4.7 lat (bo wtedy średnia wieku to było 71.7 lat), a kobiety nawet dzisiaj nie miałyby wieku przejścia na 63 :)
Jak można bronic tego pomysłu? Przecież to było dosłownie "pracuj faceciku
@MichauDelendaEst: Czyli całe pokolenie mezczyzn zyłoby na emeryturze mniej niż 5 lat po 40 latach pracy, ale jest to poświęcenie na jakie jestes gotów, bo to nie ty tylko twoi rodzice :)
Co innego proponujesz przy obecnym stanie demografii? Albo podniesienie wieku emerytalnego albo głodowe emerytury, inaczej nie widzę.
- mmmf free
XD
Nie wiem czy obniżenie wieku emerytalnego dla mężczyzn jest najlepszym wyjściem no ale kobiet jest więcej w tym wieku
Tylko tak gwoli ścisłości to chciałem sprecyzować, że chodziło raczej o 63 lata i Rysiek Petru nie opublikował żadnych wyliczeń tylko mówił, że "to wychodzi
@FilSardyn: jest za obniżeniem wieku emerytalnego i wyrównaniem, mówił też, że jest za tym aby aktywizować emerytów czyli zachęcać żeby w wieku emerytalnym ludzie jeszcze chodzili do pracy na pół etatu na przykład, bo 2-3 lata przepracowane na emeryturze diametralnie zmieniają wysokość twojej emerytury na plus.
Szkoda że przez Platformę a właściwie za nieudolną próbę podniesienia wieku emerytalnego bez żadnego dyskusji czy przygotowania wkurzyli kobiety i poszły zagłosować na Pis który obniżył wiek i tak już zostanie. Poszła narracja że Tusk chce zmusić kobiety do pracy aż do śmierci a teraz mało kto chce realnie
źródło: temp_file4725567021026296806
Pobierz