Aktywne Wpisy

annlupin +10
wgl jakie macie plany na walentynki

vieniasn +19
ja w życiu albo pracował cały tydzień normalnie z weekendami w robocie albo nie pracował wcale i tak wyszło że weekend i radość z piątku to nie istnieje dla mnie on nic nie znaczy pozbawiono mnie normickiej radości z weekendu

![[VIDEO] Pitbulle zaatakowały mężczyzne na joggingu](https://wykop.pl/cdn/c3397993/754358884ce4c8c91e0f330a0b115d61f106edb910b927f290d83725a9b25a29,q80.jpg)

1 Owi dwaj aniołowie przybyli do Sodomy wieczorem, kiedy to Lot siedział w bramie Sodomy. Gdy Lot ich ujrzał, wyszedł naprzeciw nich i oddawszy im pokłon do ziemi 2 rzekł: «Raczcie, panowie moi, zajść do domu sługi waszego na nocleg; obmyjcie sobie nogi. a rano pójdziecie w dalszą drogę». Ale oni mu rzekli: «Nie! Spędzimy noc na dworze». 3 Gdy on usilnie ich prosił, zgodzili
Rdz 19, 30 - Stanowczy zakaz kazirodztwa (Kpł 18,6-18; Pwt 27,20.23) oraz fakt gorszącego wpływu Moabitek (Lb 25,1-3) pozwalają przypuszczać, że ten urywek stanowi oparte na podaniach ludowych pogardliwe "wyjaśnienie" pochodzenia dwóch ludów - Ammonitów i Moabitów, z którymi Izrael pozostawał w nieprzyjaźni nakazanej Prawem (Pwt 23,4n) i w ciągłych walkach.
@Deykun: Gdzie tak napisano? Wręcz przeciwnie- potomstwo Lota to byli przeciwnicy Izraelitów.
@PrankmeisterXD: @Deykun: Lot też nie był pozytywnym bohaterem- jako bratanek oszczędzony "tylko ze względu na Abrahama"
@Deykun: kto mówi że lot jest pozytywnym bohaterem? xd
@Deykun: Bzdura. Masz parę linijek dalej napisane, że Lot ocalał, dzięki Abrahamowi (zapewne po jego targowaniu się z bogiem):
"Tak więc Bóg, niszcząc okoliczne miasta, przez wzgląd na Abrahama ocalił Lota od zagłady, jakiej uległy te miasta, w których Lot przedtem mieszkał."
ale nie taka rzeczywista tylko z ewangelii
typ sobie wymyślił fikcyjny scenariusz, w-----ł się, zapisał, a ty teraz dziecku te zmyślone historyjki będziesz opowiadał, no ojciec roku