Wpis z mikrobloga

Cześć Wykopki! Mam problem z odnalezieniem konkretnej aukcji samochodowej, więc może ktoś z Was będzie w stanie pomóc. Ostatnio przeglądam dużo ofert aut na Otomoto, bo chcę sobie kupić auto. Zauważyłem, że zaczęły pojawiać się oferty uszkodzonych samochodów w dość atrakcyjnych cenach, takich jak na załączonym zdjęciu. Zadzwoniłem do faceta, który wystawił jedną z takich ofert, a on mi powiedział, że auta pochodzą z licytacji w Belgii. Zapytałem, czy mógłby dla mnie coś wylicytować, ale nie był zainteresowany.

Postanowiłem więc znaleźć tę aukcję na własną rękę. Przeszukałem chyba z 20 pierwszych stron z hasłem "Belgium auto auction", ale bez rezultatu. Na zdjęciu, które mam, widać logo CED – to firma ubezpieczeniowa. Nawet do nich napisałem maila, ale nie dostałem odpowiedzi. Próbowałem też kontaktować się przez LinkedIn z przedstawicielem CED na Polskę, ale bez skutku.

Próbowałem wyszukać zdjęcie w Google Search, ale nic z tego. Czy ktoś z Was wie, jak skutecznie namierzyć taką aukcję? Google mi nie pomógł, więc może jest inna opcja? Ktoś ma doświadczenie w takich sprawach?
radoslaw-luszczyk - Cześć Wykopki! Mam problem z odnalezieniem konkretnej aukcji samo...

źródło: Zrzut ekranu 2024-10-16 o 12.21.10

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@radoslaw-luszczyk bardzo możliwe, że działa to jak we Francji i Holandii, czyli po szkodzie auto musi zostać naprawione przez profesjonalny warsztat z uprawnieniami do tego, albo wyrzucone na eksport, gdzie może je zakupić tylko firma, nie możesz jako prywatny i tak, sprawdzą cię
  • Odpowiedz