Wpis z mikrobloga

Niedawno jak byłem w #gdansk to wszędzie paliwa były po 5.80 nawet na ulicach obleganych typu Grunwaldzka. Z kolei w #warszawa w tym czasie wszędzie paliwa po 6.20-6.30. Mówię o pb95.

Z czego wychodzi tak ogromna różnica?
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sameowoce:

Trójmiasto ma tak zajebiscie rozwiniętą km, że spokojnie auto trzymałabym tylko na dłuższe wyjazdy

Hmm, to pewnie stąd te korki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Trójmiasto ma tak zajebiscie rozwiniętą km, że spokojnie auto trzymałabym tylko na dłuższe wyjazdy i nie tankowała.

@sameowoce:
XD
XDDD

Jedna z gorszych w skali kraju. No chyba, że ktoś mieszka i pracuje wzdłuż osi Główny-Wrzeszcz-Oliwa i nie potrzebuje komunikacją poruszać się między górnym a dolnym tarasem.
  • Odpowiedz
@Polinik: wawa i krk to metropolie więc nie warto porównywać do nich dużych miast jak trójmiejskie. Nie zmienia to faktu, że nigdzie mi się tak dobrze nie podróżowało km jak w TRM.
  • Odpowiedz
mam niskie standardy

@sameowoce: prawie całe życie wychowywałem się w okolicy Manhattanu we Wrzeszczu. Wszędzie wyskoczę SKM/tramwajem/autobusem. Uciekł mi? luz - jedzie następny. Od tego roku mieszkam na Morenie. Niby mam auto, ale tyle lat jeździłem łatwym zbiorkomem, że wciąż nie nadążam z wcieraniem maści i gotowaniem bigosu na uspokojenie.

A co do niskich standardów - podajcie sobie rękę z osobami mieszkającymi na południu Gdańska ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
A co do niskich standardów - podajcie sobie rękę z osobami mieszkającymi na południu Gdańska

@panKrzysztofKrawczyk: osoby z Południa Gdańska mają wywalone na zbiorkom, bo ssie pałę, mimo korków szybciej dojedzie się własnym samochodem niż autobusem.
  • Odpowiedz