Wpis z mikrobloga

Na tagu #programista15k oburzenie że ktoś wymaga podstawowej znajomości statystyki w rozmowie na stanowisko na którym na codzień używa się statystyki. Widełki 20-30k, ale od programisty nie można wymagać nawet minimum. Naprawdę przeciętny dev w PL jest tak roszczeniowy, czy to kolejna bańka na wykopie?

#korposwiat #programista25k
chinski_pierozek - Na tagu #programista15k oburzenie że ktoś wymaga podstawowej znajo...

źródło: 1000015517

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chinski_pierozek: na jakim stanowisku się używa na co dzień wariancji, bo jako programista nigdy nie użyłem?
Materiał z pierwszego roku studiów, zakułem, zdałem, zapomniałem. Po tej akcji przypomniałem sobie w 10 minut.
No ale teraz trochę kryzys, więc różne buce tech leadzi z zerowymi skillami miękkimi mają eldorado wyżywania się na kandydatach. I będą takie autystyczne 1 z 10 urządzać dopóki sami nie stracą roboty, staną po drugiej stronie, usłyszą
  • Odpowiedz
Na tagu #programista15k oburzenie że ktoś wymaga podstawowej znajomości statystyki w rozmowie na stanowisko na którym na codzień używa się statystyki. Widełki 20-30k, ale od programisty nie można wymagać nawet minimum. Naprawdę przeciętny dev w PL jest tak roszczeniowy, czy to kolejna bańka na wykopie?

@chinski_pierozek: Nie wiem jakie to stanowisko, ale skończyłem studia 6 lat temu, a zajęcia statystyki miałem pewnie 10 lat temu i minęło wystarczająco
  • Odpowiedz
@chinski_pierozek: XD
Rozpiszę ci to, bo widzę, że masz trudności z czytaniem
Odpowiadałem na to zdanie:
"To jest po prostu dramat, informatykami od czasu wzrostu popularności zostały ludzkie tokeny, który potrafią tylko n---------ć jakieś frameworki po kursie z udemy i nie potrafią wyjaśnić co oznacza słowa wariancja (to autentyk od typa 4 lata na rynku)"
To zdanie sugeruje, że "informatykami od czasu wzrostu popularności zostały ludzkie tokeny" co zostało uzasadnione
  • Odpowiedz