Wpis z mikrobloga

Które z dużych Polskich miast uważacie za najlepsze do życia biorąc pod uwagę również ceny mieszkań? Tak sprawdzając na szybko to Poznań ma jeszcze znośne ceny, jest spory i raczej nie słyszę większych narzekań o tym mieście, bo ceny w Warszawie czy Krakowie są odklejone od rzeczywistości

#nieruchomosci #poznan #kiciochpyta #polska
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pavlo389: Poznań do życia jest spoko i faktycznie w ostatecznym rozrachunku może być najlepszym miejscem do codziennego funkcjonowania. Sporo urokliwych miejsc, bardzo rozwinięte gastro, dużo terenów zielonych, sprawna komunikacja zarówno miejska jak i międzymiastowa, jest dość bezpiecznie, bezrobocie nie istnieje, turystów jest mniej niż w tradycyjnych turystycznych lokalizacjach (choć niestety ich liczba rośnie). Minusy to średnio rozwinięty sektor usług biznesowych jak i it ( oczywiście względem Krakowa i Wrocławia), ciężkie
  • Odpowiedz
@hadrian3 Wiedziałem że pojawi się taki komentarz, wydaje mi sie ze 80% ludzi tak gadających byli ostatnio w łodzi w 2005 roku albo w ogóle i powtarzają że łódź jest brzydka bo widzieli w internecie tylko memiczne zdjęcia z jakiś brzydkich miejsc. Faktycznie w niektórych miejscach pięknie nie jest ale można na spokojnie znaleźć sobie mieszkanie w ładnej okolicy https://youtu.be/1D-xOYvHyEY?si=IAn3e2-Rq1CXLKdY - polecam poczytać komentarze i obejrzeć film
  • Odpowiedz
@Pavlo389: tu sie dowiesz, ze dowolne powiatowe, z jedna knajpa i trzema kosciolami, za to z damska populacja w 90% w wieku 55+ i sporą nadwagą to zajebiste miejsce do zycia bo nieruchomosci tanie a korków praktycznie nie ma
  • Odpowiedz
@Pavlo389: Mieszkałem w Poznaniu kilka lat i wspominam je bardzo dobrze. W zasadzie to moje ulubione miasto i planuję tam wrócić (albo na przedmieścia). Warto jednak się zastanowić nie tylko nad miastem jako całością, ale co możesz dostać w zakładanym budżecie. Jeśli nie będziesz mógł sobie pozwolić na sensowną lokalizację to lepiej ze trzy razy się zastanowić.

W Poznaniu z tych tańszych miejsc ciekawy jest Strzeszyn. Budują tam właśnie wiadukty,
eezh - @Pavlo389: Mieszkałem w Poznaniu kilka lat i wspominam je bardzo dobrze. W zas...

źródło: Screenshot 2024-10-18 at 12.58.18

Pobierz
  • Odpowiedz
@Pavlo389: nie orientuje się teraz, ale Gdynia kiedyś wypadała lepiej, mniejsza owszem, ale już jako całe trójmiasto plus morze to lepiej.
Tak to faktycznie Poznań.
  • Odpowiedz