Aktywne Wpisy

lukasz-lux +615
ostatnio gadałem z wujkiem co całe życie jeździł w PKS tirem, miał trasy do Iraku, Libanu - tego typu
mówi że w tamtych czasach czyli w latach 90 zarabiał 1500-2000$. A teraz najlepsze, mówi:
Łukasz ja ten dom co teraz siedzisz kupiłem za jedną wypłatę za 1500$ XD
ten dom teraz pewnie jest warty z 600-800k w centrum miasta powiatowego z ładną działką
tyle
mówi że w tamtych czasach czyli w latach 90 zarabiał 1500-2000$. A teraz najlepsze, mówi:
Łukasz ja ten dom co teraz siedzisz kupiłem za jedną wypłatę za 1500$ XD
ten dom teraz pewnie jest warty z 600-800k w centrum miasta powiatowego z ładną działką
tyle

Ktoś kto stale jeździ po niemieckich autostradach ma jakiś patent na zmianę z nolimit na 120? Auto nie podpowiada, że za 500m będzie 120 i czasami zdarza mi się wpaść przy 180-200 hamując z 250. Wiadomo, przy węzłach/miastach jest 80-120, ale w innych miejscach? Jakaś nawigacja co podpowie co bedzie za 1km? Jakiś patent żeby jazda nie była szarpana jak na torze? #niemcy #motoryzacja #samochody
#gielda
@Zahus: A jesteś? Skąd mamy wiedzieć, czy jesteś w szoku?
Witamy w 21 wieku.
@olcayn: tyle, że McD jest właścicielem nieruchomości, w której mieści się restauracja.
Dużo plusów żabki: dostępność, szeroki wybór produktów, rozpoznawalność marki.
Czekamy na kolejne ruchy - budowa sieci w Rumunii, może blok
McDonalds jak najbardziej wynajmuje część nieruchomości w któych są ich restauracje. Nawet na ich stronie jest informacja o tym, że są zainteresowani wynajmem nieruchomości(obok kupna). Niemniej lokale prowadzone są zazwyczaj przez franczyzobiorców i o to mi chodziło.
źródło: chrome_wNDZy0VyTj
PobierzAlbo grają na spadki i będą skupywać dołki
Spółka też może uwzględnić w swoich księgach utratę wartości - jakiś powód do obniżenia stawki podatkowej na koniec
Ja c---a sie znam na akcjach, a wiem że ipo sie nigdy nie kupuje. Jak można wpaść na taki geniusz?!
@Sarza01: :D
W jednym na pewno masz rację - ch*ja się znasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W latach 90 oraz 200x było trochę prywatyzacji i IPO, ludzie potrafili sporo zarobić. Ja bym nie wchodził w IPO jako ulica, ale takie twierdzenie jako osoby nieznającej się na rynku to jak pierdzielenie pijanego wujka.
znam sie na tyle żeby wiedzieć że IPO czegoś modnego to zawsze będzie pułapka na leszczy - i tak właśnie jest.
ale faktycznie co do zasady to wygląda na to że kupowanie ipo to nie taki zły pomysł.
@NieBendePrasowac:
a Tobie pewnie chodzi o samego banana. Słyszałem te historie jak się do banku szło żeby notowania sprawdzić. Tak to prawda - początki GPW to na pewno była ostra jazda i kto miał fart to zarobił. Bank gdański czy coś? Była jakaś historia takiego IPO banku który dał chyba 300% w krótkim czasie. Ale to nie moje czasy znam