Wpis z mikrobloga

Jak to jest z wyszukiwarką TOR? Wedle "żelaznych zasad użytkiwania" nie powinno się jej używać na laptopie (czemu?) i na komputerze codziennego użytku (?), a wedle niektórych nawet nie w domowej sieci Wifi. Słyszałem też o tym, że najlepiej Tora uruchamiać z dysku zewnętrznego np. pendriva. To jest niby darmowa szyfrująca przeglądarka, a serio jest się czego obawiać? Że lepiej się przez nią nie logować np. na strony banku czy na strony z własnym mailem to słyszałem (czemu tak swoją drogą?) + podobno lepiej używać Tora w małym oknie, a nie w pełnym (?) A co z Torem na androidzie? To korzystać z tej wyszukiwarki czy mimo wszystko pomimo anonimowości może przysporzyć problemów? https://payload.pl/zelazne-zasady-dla-uzytkownikow-sieci-tor/ #tor #darknet #it #informatyka #laptopy #komputery #technologia #internet #vpn
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DarthKenobi: To nie jest poradnik dla przecietnego użytkownika, a dla osób które mogą byc na celowniku policji w zwiazku z ich dzialaniami. Nie wiem dlaczego oni twierdza inaczej we wstepie, ale imo to niepotrzebne straszenie, a w niektorych punktach to juz jakas chorobliwa nadgorliwosc.

Wedlug mnie prawie kazdy z tych punktow powinien zaczynac sie tak jak nr 13 ("Jeśli zarabiasz w sieci Tor, [...]")

Wiec jak chcesz tylko przegladac siec
  • Odpowiedz
@DarthKenobi: Warto, technologia jest solidna, najlepiej byłoby uzywać zaufanych węzłów wejsciowych i będzie git, a w zasadzie jeśli założyć, że węzły nie prowadzą skoordynowanego ataku na dużą skalę i faktycznie są uruchamiane przez wiele różnych osób to nawet z takim średnio zaufanym skokiem po drodze powinno być ok. Dobre dla sieci byłoby, abyś używał na codzień Tora, bo zapewnia to bezpieczeństwo wszystkim, bo ruch się wtapia z całą resztą, ale
  • Odpowiedz
Przygotowania do korzystania z Cebuli należy rozpocząć przed zarejestrowaniem swojego żywego urodzenia. To jest chyba ostatnia luka między szpitalem a USC/PESEL/ZUS i urzędem podatkowym. Obydwa systemy wydają się być celowo rozdzielone, aby umożliwić przed wyborami manipulowanie, statystykami żywych urodzeń.

Tak, 55 lat temu było prościej, jako Szakal szłeś, na smętarz dla dzieci, teraz nie ma aktualnych smętarzy dla dzieci... ale wtedy nie było Cebuli.

@DarthKenobi:
  • Odpowiedz