Aktywne Wpisy

kutang__pan +750
Lokalni glazurnicy chcieli 12,5k za robocizne - sam robilem po robocie.

źródło: 6roHBCXHfm4sZzu1nn9z9iQOkYYGVHL7
Pobierz
#6poziomraka, cala historia.
Elo,
Jestem na półmetku radio/chemio terapii. Osoby lekarskie z radio i chemii nie mają zarzutów do wyników krwi, kontynuujemy jak dotychczas.
Samopoczucie jest jakie było, jedynie lekko niedobrze czasem się robi (ale bez rzygania), apetyt jest.
Elo,
Jestem na półmetku radio/chemio terapii. Osoby lekarskie z radio i chemii nie mają zarzutów do wyników krwi, kontynuujemy jak dotychczas.
Samopoczucie jest jakie było, jedynie lekko niedobrze czasem się robi (ale bez rzygania), apetyt jest.

źródło: PXL_20250326_065310871.MP
Pobierz
Zaczalem wspolprace dla zagranicy i szukam jak najlepiej sie zabezpieczyc
DOdaje #gielda bo wy pewnie wiecie najlepiej.
Zalozmy, ze mam dostawac co miesiac kilka tys euro.
Moim zdaniem też to nie ma żadnego sensu i gra nie warta świeczki. Po prostu wymieniaj na bieżąco po wypłacie i kurs Ci się uśredni sam w pewnym okresie. Nie wiadomo czy euro pójdzie do góry czy w dół a ewentualne zabezpieczenie też kosztuje, więc możesz być w plecy 2 razy, raz na koszcie zabezpieczenia i na zmianie kursu
1) Jeśli nie masz potrzeby wymieniać wszystkiego na plny, to ustaw sobie punkt np. na 4.3, powyżej którego wymieniasz większe kwoty (np. raz na kwartał tyle, ile potrzeba na raty hipoteki).
2) Kieruj się zasadą: pożyczam w walucie, w której zarabiam. Jeśli leasing to w eur, jeśli kredyt to w eur, jeśli hipoteka to w eur... wiesz o
A co do pozostałych kwestii patrz komentarze powyżej.
@Mysciak pytanie brzmi jak dlugo bede na tym kontraktcie, na chwile obecna kurs wymiany jest spoko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@winda_orbitalna niby