Wpis z mikrobloga

@aleksandra_123: ja robilem pare lat temu w https://pracowniakuchni.pl/ w Dlugolece i jestem bardzo zadowolony. Przyszedlem do nich z wstepnym projektem projektantki i wytkneli mi tam kupe bledow, np polki na wino w wyspie byly za male zeby sie butelki zmiescily :| Babka od projektow byla bardzo dokladna i miala kupe praktcznych rad. Ogolnie full profeska, bardzo polecam. Z montazem tez sie bardzo szybko uwineli, przyjechali z polfabrykatami i zlozyli chyba
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: to powiem tak.
Jeśli ogarniesz meble samemu w formie skrzynek + kupione fronty od producenta - to jak najbardziej wyjdzie 20-30k, to kuchnia w formie literki U z wysepką, wysokość kamienicowa - więc kosz szafek x1.5, może nawet x2 bo wysokie. Listwy sztukaterii pod sufitem zakładam że będą kosztować 2k za surowy materiał.
-zapłącisz dodatkowo po 600/700 zł za blaty z płyty wiórowej.
-podwieszany sufit z punktami świetlnymi.
-kafelki (i to te droższe
  • Odpowiedz
@aleksandra_123 Spójrz na Alvos meble na wymiar (znajdziesz ich na fb). Robią cudowne kuchnie, mam od nich kuchnię, zabudowę garderoby i przedpokoju :) Tam panie dwie robią projekt, dobierają materiały, dostajesz wizualizacje, materiały proponują wg Twojego budżetu itd, a potem przyjeżdżają, ściągają dokładne wymiary, mówią co ewentualnie trzeba jeszcze zrobić przed przyjechaniem z montażem, świetna obsługa też posprzedażowa, jak mieliśmy jakieś wątpliwości po zamontowaniu kuchni to przyjechali, sprawdzili (oczywiście już bezpłatnie)
  • Odpowiedz
@aleksandra_123: Za ten styl który wybrałaś, masz lekko +12-15k w porównaniu do gładkich frontów z płyty laminowanej.
(robię to na co dzień tylko w KR, więc jak masz pytania to się odezwij).
Natomiast dość ogólnikowo albo bardziej szacunkowo - przy takim stylu czyli eLka dolnych + wiszące na 1 ścianie + ściana słupków - przy gładkich frontach z płyty laminowanej wychodzi pi razy oko 25-35k za meble. (zależy co wrzucisz
  • Odpowiedz