Aktywne Wpisy

obszarnik +111
Bardzo spodobało mi się wczorajsze zesrańsko części ludzi spod tagu #polskieonuce o to, że podróżnik z kanału Jak To Daleko odwiedza Białoruś. Gościu od lat odwiedza niebezpieczne kraje, gdzie prawie każdy z was bałby się postawić stopę. I nie jest to nic dziwnego, ale on tam jedzie i pokazuje te kraje takimi jakimi są, pokazuje miasta takie, jak faktycznie wyglądają i rozmawia z lokalnymi ludźmi.
Koleś był choćby w Iraku,
Koleś był choćby w Iraku,
źródło: Obrazek
Pobierz
CzasemBiegam +303
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie działa rolowanie np. NATGAS na XTB? Dzisiaj było rolowanie i cena kontraktu podskoczyła o 20% względem ceny z wczoraj. Z tego co rozumiem rolowanie nie wiąże się ze wzrostem wartości CFD jeśli miałoby się otwartą pozycję a jedynie jest to „korekcja” ceny przez rynek?
#gielda #natgas #rolowanie #kiciochpyta
CFD na NATGAS to produkt który wygląda tak:
GAZ = cena gazu. Po prostu jest, coś jak akcje.
Nad gazem jest stworzony produkt jak Futures (czyli kontrakty) terminowe. Czyli kupujesz kontrakt terminowy, który też ma swoją cene i zapewne dźwignie lub nie. Cena kontraktów terminowych nie idzie w parze dokładnie z ceną instrumentu bazowego. Cena kontraktu różni się różni w zależności od daty wykonania , ceny instrumentu bazowego i ile zostało
źródło: cde6be778dea63f6aa80ed8f4377cb9047896464926b4a44d35e5df4f4688a03
PobierzJa napisalem: "Cena bazowego instrumentu czyli ceny gazu nie posiada rolowania."
Tak jak napisałeś. Kontrakt się zamyka i rolowanie musisz zrobić sam.
Co do reszty - nie jestem ekspertem od CFD. Opisałem jak to działa na chłopski rozum w realu, bo miałem NATGAS i traciłem na CFD
Bo zamiast zarobić przerzuciło ich 20% na górę i teraz kurs będzie powoli spadał, żeby mogli zacząć tracić (jak widomo na CFD się głównie traci) - i nawet gdy kurs po rolce wzrósł o 20% to Long i tak jest w dupę.
Z drugiej strony patrząc na
@Keitashin:
I co? wyrównali?
Bo u mnie to wygląda tak:
źródło: 474040181_1127502542446487_918375358390301404_n
Pobierz