Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Samochód 14 lat, 160k przebiegu, stos faktur serwisowych (wymiany oleju co 10k, filtry wszelakie, naprawy na dobrych częściach i taka dokumentacja sprzed 6 lat). Jazda próbna, wszystko git, nie ma niepokojących znaków. Trasa po zakupie, 30 km jazdy i już coś szarpie przy przyspieszaniu i brak mocy . Dwa dni później, po nagrzaniu trzęsie całym autem na wolnych obrotach. Wspaniale się zaczyna

#motoryzacja #samochody #zalesie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Nie wiem jak to ludziom wychodzi, ale moje auto po 14 latach by miało... 420tysięcy przebiegu. Mieszkam pod Trójmiastem, a interesy robię zazwyczaj z ludźmi z Trójmiasta, trochę jeżdżę, ale nie specjalnie jakoś dużo jak kiedyś...
Twoje auto nadaje się do zwrotu, jak trzęsie się dwa dni po zakupie, to miało wady ukryte.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim To już wiesz dlaczego perełka zamiast pójść po znajomych czy rodzinie była na sprzedaż. Tak z ciekawości, co to za auto? To może być jakaś pierdół typu świece czy przewody albo lewe powietrze. Do mechanika a jak coś poważnego ro rzeczoznawca i cisnąć Janusza o zwrot.
  • Odpowiedz
@Def_: Lubisz mówić o sobie co? ja to, ja tamto... Żebyś tak rentgen w oczach miał... i szklaną kule

@mirko_anonim: to wygląda jak problem z przepływką, wypadający zapłon, albo jak napisał @AnalLog dziura w dolocie, sparciała guma, zgnita wtyczka, zgaduj zgadula. Wóz ma 14 lat, nie wszystko da sie sprawdzić czy wszędzie zajrzeć.
  • Odpowiedz
@xionze: Dzielę się własnym doświadczeniem, nie wymyślonymi historiami. Wciśnięto mi ""trupa" już dwa razy. Nie zwracałem, bo nie wiedziałem, że mam do tego prawo. Jak nie chcesz rad, to nie pytaj.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Def_ @xionze @webdude Na przyszły piątek umówiłem się z mechanikiem/tunerem na diagnozę. Dzwoniłem do sprzedającego, powiedział że przyjął do wiadomości co się dzieje i nie marudził, czeka na diagnozę.

@AnalLog Wśród znajomych/ rodziny tylko jedna osoba sprzedawała samochód, ale niestety, zdecydowanie nie mój budżet. Tak to, wszyscy od lat jeżdżą swoimi autami i nikt nie planuje zamieniać.

Auto to golf 6 1.4 TSI
  • Odpowiedz