Aktywne Wpisy
Nacho_Libre +2
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
PeterWeiss +43
Rewolucja? Meta opublikowała dokument, w którym opisuje Byte Latent Transformer (BLT) - nową architekturę dla modeli językowych działających na poziomie bajtów. BLT eliminuje potrzebę tokenizacji, dynamicznie grupując dane w "paczki" (patches), co pozwala na lepsze wykorzystanie zasobów obliczeniowych i poprawę wydajności w porównaniu do tradycyjnych modeli opartych na tokenach.
Kluczowe wnioski:
→ BLT grupuje bajty w dynamiczne paczki, optymalizując alokację obliczeń.
→ Zużywa do 50% mniej zasobów przy inferencji, osiągając wyniki na poziomie modeli tokenowych.
→
Kluczowe wnioski:
→ BLT grupuje bajty w dynamiczne paczki, optymalizując alokację obliczeń.
→ Zużywa do 50% mniej zasobów przy inferencji, osiągając wyniki na poziomie modeli tokenowych.
→
Hej Mirki,
Mirki po #wazektomia czy robicie sobie badania po zabiegu ?
Mam gdzieś w głowie śrubę wkręcona o rekanalizacji. Aktualnie po zabiegu badania potwierdziły skuteczność witrektomii to jednak w przypadku rekanalizacji nic mnie chroni, nawet nie bede świadomy ze wystąpiła rekanalizacja. W przypadku takiej gumy pomimo tego ze chroni gorzej to zawsze jest a tutaj w pewnym momencie może nie być żadnego zabezpieczenia .
Co o tym myślicie ?
#wazektomia #s--s #antykoncepcja #pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Komentarz usunięty przez autora
No to ładna historia, chyba zabuzyles jeszcze bardziej moja wizje i teraz tyle pytań :) .
Jak to odkryłeś ?
jak to możliwe ze po miesiącu było 0 a po pól roku normalnie były plemniki ?
Co było powodem? Rekanalizacja czy coś innego ?
Jaki miałeś zabieg? I jak dawno o było ? tzn usuniecie kawałka nasieniowodu repozycja i termiczne
Odkryłem, bo moja fobia przed wpadką zmuszała mnie do stosowania antykoncepcji do czasu, aż nie zrobię drugiego badania po sześciu miesiącach. Można powiedzieć, że ten strach mi uratował zadek.
Pytałem doktora jak to możliwe. Powiedział, że wtedy stosował nici rozpuszczalne, którymi wiązał końcówki przeciętych nasieniowodów. W międzyczasie przerzucił się na nici nierozpuszczalne i tą metodą zrobił
Ale walenie konia w klinice to najlepsza część! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czy tylko ja jestem tak powalony? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero