Wpis z mikrobloga

Jakieś protipy na przebitą błonę w uchu? W przychodni byłem, skierowanie, wizyta jutro u specjalisty. Pytam tych co mieli im się to zdarzyło i czy słuch się przez to pogorszył czy po zagojeniu powrócił taki jaki był. Ból mam tylko jak mnie tak jakby zemdli moment. Sama rana niby nie wielka, krew jest. #lekarz #laryngolog #laryngologia
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@moakatanga: w przypadku bakteryjnego zapalenia ucha krople z ciprofloxacyna sa przeciwskazane florm,almnie i w ulotce pierwsze co jest napisane to to, ze nie wolno, ale nawet laryngolodzy dzieciecy na zachodzie daja. Na leczenie kroplami z aminoglikozydowymi musisz bardzo uwazac bo przy perforacji one moga spowodowac trwala utrate sluchu. Absolutnie przeciwskazane przy perforacji
  • Odpowiedz
  • 0
@1964: antybiotyk+probiotyk. I do kontroli wtorek/sroda. Ale mam wrażenie że powietrze uchem nadal ucieka bo jak kichne to ni choinki nie da się tego zrobić żeby ciśnienie w uszy nie poszło. Czasem głowa boli z różnicy ciśnień ;/
  • Odpowiedz
@moakatanga: musisz kichać z otwartą buzią jakby, nic się nie starać tego zatrzymać w sobie tylko z całych sił to wypuścic. Może się samo zrośnie. Jak nie to musisz to zamknąć operacyjnie jak najszybciej. Przechodzę to aktualnie
  • Odpowiedz
@moakatanga: ja właśnie dochodzę do siebie po operacji ( ͡° ʖ̯ ͡°) miało się zrosnąć ale się nie zrosło, żyłem tak z dziurką jeszcze jakieś ponad 10 lat aż w końcu uznałem że trzeba to zoperować
  • Odpowiedz
@moakatanga: bo w zasadzie nic się nie działo. Młody człowiek był i głupi, ogarnął żeby nie pływać z głową pod wodą, prysznic też umiałem brać żeby ucha nie zamoczyc. Dopiero w tamtym roku zaczęło się jak złapałem infekcje. Wyleczyłem, i od marca czekałem na termin na operację
  • Odpowiedz
  • 0
@1964: kurde długo. Ja na legitymacje HDK pewnie bede próbował. Mam głuchą babcie bo zaniedbywała uszy całe życie i się kurde boje jak nie wiem. Także jak w ciągu tych dwóch tygodni się nie zrośnie to będę cisnął żeby operowali
  • Odpowiedz