Wpis z mikrobloga

@niedorzecznybubr: fajne wesołe swieto gdzie można się trochę pobawić, a nie wszystko smutne i smętne jak nasze swieta. Do krytykowania naszego kraju jestem ostatni, ale swieta to mamy depresyjne.
  • Odpowiedz
Oczywiście że rak
Tak bardzo chcemy być jak zachód a mamy własną kulturę, która jednak jeśli zostanie, to pozwoli nam zachować własną tożsamość, co nie jest na rękę tym co chcą rządzić całą europą
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: na plus, zawsze przygotowuję jakieś słodycze jakby dzieciaki chodziły. Wystarczająco smutnego gówna jest.

a może po prostu komuś się nie podoba, że nasza kultura jest wymazywana i wypierana przez amerykańską?

Nasza czy rzymskokatolicka, bo dziady to już dawno wyparte zostały
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr nie rozumiem, o co w ogóle ktoś się czepia tego halloween. Jak byłem dzieciakiem to zajebiście zazdrościłem tego przebierania się, creepy klimatu, chodzenia po osiedlu (chociaż wiadomo, że inny klimat ma chodzenie z dynią na bani na typowym neighbourhood w USA, a inny na Bałutach xD).
Widziało się to w filmach i bajkach, a mu jak zwykle wszystko na smutno, nic nie mozna poswirowac, bo przecież w inne święta nie
  • Odpowiedz
  • 12
@niedorzecznybubr jak komuś się halloween podoba, to niech się bawi - mnie to zupełnie nie przeszkadza.
Co do święta zmarłych, to przez ostatnie lata stało się chyba moim ulubionym polskim świętem. Wieczorem, gdy już się ściemni, biorę kiste zniczy i idę zapalić dziadkom po świeczce. Tłumów wtedy już nie ma, jest fajny klimacik, w sam raz żeby trochę się wyciszyć i pokontemplować.
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr ja ogólnie nie mam nic przeciwko żeby się przebierały dzieci i robiły sobie imprezkę halloween ale lazenie po domach i grożenie że się obsmaruje klamki dżemem jak nie dasz haraczu to rak w c--j
  • Odpowiedz
Mnie to nie ziębi, ani nie grzeje. Byleby się bez wandalizmu obeszło. Bo jednak co roku się pojawiają jakieś wzmianki o takich aktach. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: Jaka nasza kultura jak wszystkie święta w kalendarzu masz z obcych tradycji. Twoja Polsko Słowiańska kultura to szukanie kwiatów paproci i topienie marzanny i czczenie Silvana boga natury oraz święte drzewo Irminsul co jak rozumiem obchodzisz co rok. Nawet choinka na święta jest pożyczona z Rzymu.

Nienawidzę jak ludzie się powołują na własną kulturę której nie znają.

A już w ogóle tak swoją drogą jeśli jedno święto z obcej kultury może
  • Odpowiedz
No jak dzieci smia sie dobrze bawic w Polsce?!? Powinny miec smutną minę od urodzenia az do śmierci! Memento mori sku rwy synu!!!
  • Odpowiedz