Wpis z mikrobloga

koledz z #silownia - prosba o porade, aktualnie na wadze 122kg,200cm wzrost ale sporo na brzuchu sadlasiadlo, staz calkowity >15lat wiek>40, niestetyostatnie kilka lat na pol gwizdka, tzn treningi byly przynajmniej 2 w tygodniu (w ciagu treningowym bywalo i 7) ale micha ewidentnie nietrzymana. chcialbym zrobic ladna rekompozycje, odslonic miesnie brzucha, nabrac dawnej pelności mięsni - teraz czuje lekko jakby z balonu spuscic powietrze. zrobilem spore zmiany w diecie - od miesiaca zero slodyczy, chipsow i innych p-----l. zero fast foodow. alko i uzywek nigdy nie przyjmowalem wiec tutaj nie ma z czego schodzic. rano dodalem sesje cardio ok 45-60 minut na stalym tetnie i obciazeniu. samopoczucie sie poprawilo ale mysle co by tu jeszcze zmienic. do tego dochodza minimum 3treningi na wolnych ciezarach w tygodniu. chcialbym wiecej ale niestety praca nie pozwala i obowiazki. kalorycznosci nie licze, bazuje na jak najmniej przetworzony posilkach, codziennie bialko z jaj, ryb i kurczaka. do tego kasze ziemniaki makarony. uzupelniam x2 wpc, do tego z suplementacji vitaminy multi, d3, omega3, k2, kreatyna.
zajezdzic organizmu raczej nie zamierzam i nie chcialbym stracic tej masy miesniowej ktorej mam. czasami jak mam mozliwosc robie x2 sesje cardio rano i wieczorem. mysle ze sama zmiana i wywalenie smieciowego jedzenia juz powinna dac poprawe a dolozenie cardio tylko ja spotegowac.niestety jestem bardzo wysoki i teprocesy budowy sa dosc powolne, na mocnej masie jak bylem w sztosie treningowym dziennie szly ogromne ilosci zarcia... #mikrokoksy
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@torian15: brzmi jakbyś robił wszystko dobrze, jak chcesz podzielić się dokładnym planem treningowym który robisz to jest jedyny punkt gdzie możemy cos doradzić.

Z dietą polecam high carb/low fat jeżeli chcesz robić rekompa jak już tego nie robisz - dużo więcej energii w totalu na ciężkie treningi siłowe/cardio w ogólnym rozrachunku.
  • Odpowiedz
  • 0
@Xinnoth: robie co jakis czas zmiany w treningach, najlepiej dziala na mnie PPL z tym ze to sa dosc wymagajace treningi, robie tam z mniejszym ciezarem ale krotsze przerwy miedzy seriami. sporo jechalem klasycznym splitem, z dluzszymi przerwami miedzy seriami ale w ogolnym rozrachunku jakos to efektu wow nie robilo.
nie lubie cwiczyc typowo pod maks wyniki, raczej bazuje na obciazeniu 75% max, nie cche nabawic sie jakiejs kontuzji. moje
  • Odpowiedz
@torian15: no to imo tutaj w kwestii treningu możesz mieć sporo do poprawy jeżeli rzeczywiście chcesz "optymalizować" tę redukcje/rekmpa.

PPL na 3x w tygodniu nie jest jakiś super, bo partie mięśniowe ćwiczysz tak na prawdę tylko raz w tygodniu - minimum 2 razy na tydzień (może być jedna ciężka sesja, druga średnia/lekka) powinno wlecieć na partię jak chcesz mieć lepsze efekty. Tutaj 3x FBW, albo FBW + Upper + FBW
  • Odpowiedz
  • 0
@Xinnoth: dzieki dobre rady, moze taki trening FBW 3x w ustawieniu PON trening WT wolne Śr trening CZW wolne PT trening SOB wolne i dalej ND trening - czyli przesuwa sie nam o 1 dzień w kolejnym tygodniu. takim systemem nie cwiczylem, moze byc niezly nowy bodziec. zaczynam wtedy od cw wielostatowych np. wyciskania na lawce, przysiad, martwy a koncze na typowo izolowanych ze sztangielkami (bic tric), ew wygospodaruje czas
  • Odpowiedz