Wpis z mikrobloga

#gry czy rzeczywiście skyrim jest tak kozacki jak wszyscy mówią? chce to ograć od dłuższego czasu ale bardzo często mam tak że jak na jakąś grę jest mocny hype to patrze na nią sceptycznie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HondaCivic: Zostanę za to co napiszę ukrzyżowany, ale jak jesteś obyty z drewnianymi RPG Bethesdy typu Fallouty albo poprzednie części TES to jest to wyśmienita gra. Jeżeli nie, to mocno cię odrzuci. Blado wygląda pod względem sterowania przy nowszych grach RPG, bardzo blado.
  • Odpowiedz
@HondaCivic: Fabula w skyrimie, (jeżeli dobrze Ci sie wszystko ulozy) to jest niesamowicie dobra. Pamiętam że jak zagrałem pierwszy raz to wyjątkowo dobrze trafiły mi się wszystkie eventy i byłem wręcz oczarowany. Ale ciężko mi wytłumaczyć co to znaczy wyjątkowo dobrze uloży. Wszystko zależy od tego jakie questy będziesz robił :D
  • Odpowiedz
@HondaCivic
Nie zadowoli cię na taki poziomie jak W3. Skyrim na przeciętny główny wątek. Tylko niektóre wątki poboczne są ciekawe. Reszta to takie typowe idź gdzieś, wybij podziemia, wróć, powtórz 100 razy. Także musisz polubić walkę.

Narracja jest tam prowadzona zupełnie inaczej niż w wiedźminie i w zasadzie to nie spotkasz tam ciekawej postaci. Jak chcesz coś bardziej podobnego pod tym względem do Wieśka to seria dragon age od bioware będzie
  • Odpowiedz
@HondaCivic: Pierwszą zaletą Skyrima jest to, że po prostu nie ma żadnej konkurencji. Nie ma innego open world sandbox fantasy RPG z widokiem z 1 osoby, gdzie po prostu możesz sobie chodzić po świecie bez większego celu i szukać przygód.
A drugą zaletą jest gigantyczna baza modów, nie zdziwiłbym się gdyby Skyrim miał więcej modów, niż wszystkie inne gry razem wzięte. Z modami jest trochę zabawy, ale jak już je
  • Odpowiedz
@HondaCivic: Skyrim stał się dobrą grą głównie tylko przez eksploracje, która jest dobrze tam zrobiona i opłaca się odwiedzać podziemia czy latać po obozach bandytów, bo wszędzie zawsze możesz zdobyć jakiś fajny łup i to zachęca do eksploracji. Świat który jest skalowany do twojego poziomu, jest dobrze skalowany, czyli że mimo że wszystko się skaluje do Ciebie, to i tak będziesz czuł większą moc jeśli znajdziesz lepszy miecz czy wpakujesz
  • Odpowiedz