Wpis z mikrobloga

@iforgotmypass_ absolutely disgusting. Jeżeli chodzi o polskich motoryzacyjnych youtuberów, których warto oglądać to na palcach jednej ręki można policzyć. W ogóle całe to motoryzacyjne community to ostatnio jakiś rak dla ułomnych jest.
  • Odpowiedz
@iforgotmypass_: te ryje sprawiają, że ludzie klikają, w takim świecie żyjemy. Nikt nie zmusza do oglądania autorów, którzy stosują tę sztuczkę - na moim youtube takich miniaturek nie ma.
  • Odpowiedz
@iforgotmypass_: tez mnie to w-----a, jeszcze u takich komercjalistów to ok. Ale jak ma to naukowybełkot któryaspiruej do czegoś wyżej, przynajmniej według niego - to już w---w totalny. Poszedł usnub dla każdego kanały z takimi mordami.

I tłumaczenie " ale bez tego nie będzie zasięgów" a potem płakanie że się patola schodzi pod filmami. HA TFU.
  • Odpowiedz
@Ranger: to jest wymóg YT do algorytmów.
Bez tych miniaturek z automatu ucina ~50% zasięgów.

Gdzies na reddicie widziałem o tym dyskusje wraz z przykładami od ludzi którzy mają większe zasięgi.
  • Odpowiedz
@iforgotmypass_: Najlepsi są ci co słuchają jakichś przebojów i udają zdziwienie, zaskoczenie w miniaturce jak to jest dobra muzyka
Muzyk i DJ "pierwszy" raz słucha Bohemian Rhapsody zespołu Queen w roku 2021
-Woooow, jakie to jest dobre, ależ ma głos, jestem zaskoczony
I jemu mozna jeszcze wybaczyć, bo błaznuje dla kasy, ale pod spodem komentarze
-Co zaskoczony?
-To Queen, utwór jest mega, wiedziałem, ze się zdziwi
  • Odpowiedz
@iforgotmypass_: zastanawia mnie to. Czy to faktycznie boostuje algorytmy, cxy po prostu ludxie ulegają jakiejś modzie? Robią to nawet osoby wyważone na innych SM. Nie czaje o vo chodzi.
  • Odpowiedz
@hellyea: Ryje działają bo tak jesteśmy zaprogramowani ewolucyjnie. Angażuje to emocjonalnie jak czyjś podniesiony głos, płacz czy fajne c--e. Problem w tym że dzisiaj cynicznie monetyzuje się dosłownie wszystko, co chwilę powstają nowe metody i nie mamy szans się biologicznie dostosowywać do trików tworzonych przez tysiące psychologów, socjologów i innych ekspertów od manipulacji
  • Odpowiedz
@Werdna: miałoby to może sens, gdyby nie to, że w efekcie skali to ginie. No ale nie muszę wszystkiego dobrze rozumieć. Skoro tak robią to jest opcja, że nie bez powodu.
  • Odpowiedz