Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci #heheszki
Dzisiaj dzwoniłem do mieszkania wystawionego dwa dni temu. Było 4 chętnych, chciałem się umówić na piątek. Godzinę później dostałem SMSa że już nieaktualne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Sprzedaż stoi potwierdzam, ale tylko na deweloperskie po 40k z metra 50 kilometrów od powiatowego.
FLAC - #nieruchomosci #heheszki
Dzisiaj dzwoniłem do mieszkania wystawionego dwa dni ...

źródło: IMG_20241016_171333

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FLAC: jak dobra cena i lokalizacja to i w godzinę się sprzeda, sam tak poluję i mam ustawione alerty na takie ogłoszenia. Cena musiała być naprawdę dobra, ktoś chciał sprzedać, a nie sprzedawać. Rok temu kupiłem trenażer rowery za 400 zł, gdzie większość ogłoszeń to było 800 zł, zgarnąłem go z rynku 3 min po tym jak ogłoszenie trafiło na olx. Czy ta ma oznaczać, że trenażery rowerowe dobrze sprzedają
  • Odpowiedz
@FLAC: byłem tym pierwszym kupującym, przytaknąłem na cenę ofertową, na drugi dzień jak już mieliśmy pisać dokumenty sprzedający stwierdził że za tanio wystawił i podniósł cenę o 50k (na 550k), po podwyżce nie sprzedał i próbował wynająć za 2k, finalnie wynajął za 1100 zł - mówię o mieście wojewódzkim 300k mieszkańców
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
jak dobra cena i lokalizacja to i w godzinę się sprzeda

@Czekolatka: jasne tylko że mick p------i swoje kocopoły jakby cały rynek stał i nic się nie sprzedawało, a jak się sprzeda to za 1/3 ceny ofertowej xD
  • Odpowiedz
@FLAC no trzeba trochę podkolorować bo my tu gramy na spadki ;) Myślę, że i tak jest delikatniejszy od fliperowi i deweloperów gadających, że taniej już nie będzie, czy pośredników piszących w ogłoszeniach - oferta tylko do niedzieli.
  • Odpowiedz
@FLAC: Musiała być dobra oferta, w takim Gdańsku i okolicach rośnie liczba nieruchomości stojących miesiącami. Byłem nawet oglądać mieszkanie, które stało prawie rok, bo zjechali z ceny. Pośredniczka mówiła, że jestem 1 z 3 wizytujących tamtego dnia, mieszkanie stoi do dziś (a minęły 2 miesiące od mojej wizyty). Oglądałem dom w tamtym miesiącu, pośredniczka na miejscu od razu z tekstem, że jest niby rezerwacja, nawet później dodali info w ogłoszeniu,
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@sezamki: była to dobra oferta, dlatego tez mnie nie dziwi że szybko zeszła. Po prostu śmieszy mnie mick który pisze że to NIC SIĘ NIE SPRZEDAJE xD
Jak jest cena w okolicach średniej za m2 albo poniżej to idzie szybko, chyba że jest to totalnie beznadziejne mieszkanie to wtedy nawet niższa cena nie rekompensuje jakiś tam wad.
  • Odpowiedz
@FLAC: @sezamki
Taka warszawa ma 2mln mieszkańców i pewnie kilka tysięcy aktywnych fliperow I inwestorów.
Jak oferta jest faktycznie dobra to oczywiste jest ze schodzi w mig.
Ale deweloperska masówka?
Tutaj imo są większe problemy, bo inwestorzy już tak chętnie nie wykupują pod handel cesjami.
  • Odpowiedz