Wpis z mikrobloga

Ponieważ jestem z trochę młodszego pokolenia to zapytam:
Czy Kazik Staszewski jest w rzeczywistości uważany za jakiegoś mędrca, filozoficznego barda, intelektualnego punkowca przez ludzi ze swojego pokolenia? Ileś razy słyszałem w różnych wywiadach odniesienia do niego „a bo Kazik to”, „jak to Kazik kiedyś powiedział..” itp.

Dzisiaj słuchałem go u Mazurka (który wiecznie chwali się że go zna) i szczerze to nie wydaje się być jakimś erudytą i nie jest też zbyt elokwentny.

Co o nim sądzicie? Przerost formy nad treścią czy ja tego nie rozumiem? Nie hejtuje, chce tylko poznać opinie

#muzyka #mazurek #rmffm #polityka
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Klynt_Wschodniodrzewny: lubie jego utwory, zwłaszcza album Kultu Ostateczny krach systemu korporacji, który jest złotem. Niestety z Kazikiem jak z każda bardziej popularną postacią w Polsce jest ten problem, że w końcu zostaje ekspertem od wszystkiego, dlatego dla własnego dobra wole nie słuchać jego wypowiedzi niezwiązanych z muzyką XD
  • Odpowiedz
@pregunta: Dziękuję. Dawno mnie tu nie było w dyskusjach ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Co się zaś tyczy pytania od @Klynt_Wschodniodrzewny – uważam, że Kazik w dalszym ciągu (choć raczej nie w tak dużym stopniu jak 20-30 lat temu) jest uznawany za autorytet – w wielu dziedzinach i to nie tylko przez ludzi ze swojego pokolenia. Ja sam reprezentuję generację o level niżej (87 here), jednak nie mam wątpliwości,
moby22 - @pregunta: Dziękuję. Dawno mnie tu nie było w dyskusjach ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Co się...
  • Odpowiedz
@moby22 raczej był. Lata 90te może tak do połowy 2000 potrafił pisać w sposób zabawny, prawdziwy ale bez banału. Takie ogólne rozkminy na temat porządku świata ale i bieżączka.

Ale potem przyszło zramolenie i od tego czasu jest źle czasem bardzo źle. Tekstowo powstają takie "perełki" jak: "Mój drogi synku

pamiętaj, że
  • Odpowiedz
@Klynt_Wschodniodrzewny: czy mówimy o tym samym Kaziku Staszewskim, który zesrał się na widok fanowskiej strony z tekstami jego piosenek www.staszewski.art.pl i rozpętał gównoburzę która doprowadziła do zamknięcia?
  • Odpowiedz