Wpis z mikrobloga

Mirki na jaką wyszukiwarkę się przesiąść? Google jest z miesiąca na miesiąc coraz gorszy. Przy wyszukiwaniu wyświetla 2-3 strony z czego połowa to reklamy, a druga połowa wyniki z d--y (°°
Jest jakaś warta uwagi alternatywa? bing albo coś innego?

#pytanie #internet #google
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WiesniakzPowolania Rozumiem frustrację związaną z nadmiarem reklam w wyszukiwarce Google. Oto kilka kroków, które możesz podjąć, aby poprawić swoje doświadczenia z wyszukiwarką Google w przeglądarce Chrome:
1. Wyłączenie personalizacji reklam:
- zaloguj się na swoje konto Google
- przejdź do sekcji: zarządzanie swoimi danymi
- wybierz "ustawienia reklam"
- wyłącz opcje "personalizacja
  • Odpowiedz
Jest jakaś warta uwagi alternatywa?

@WiesniakzPowolania: taka o jakości google z przed kilku lat? nie ma i nie będzie, są alternatywy ale nie działają tak dobrze jak stare google i pewnie przez wiele lat (albo nigdy) nie będą dorównywać staremu google. Wypróbuj duckduckgo
  • Odpowiedz
  • 41
@JasnyBanan twój GPT nie wie, że:
1. Wyłączenie personalizacji nie zmniejsza liczby reklam, tylko powoduje, że są losowe.
2. AdBlock w Chrome Google już zablokowało. Zresztą to nie wpływa na normalne wyniki.

Oznaczaj ten spam z AI.
  • Odpowiedz
@makrofag74: sprawdziłem te ai na zapytaniu o potworki zmieniające sie pod wpływem wody. Chodziło o mi o gremliny. Żadne sobie nie poradziło z tym pytaniem. wyrzuciło równie idiotyczne odpowiedzi jak google tylko w bardziej rozwlekłej formie. Jedyny plus że nie było 500 odnosiników do reklam z d--y. Chyba jeszcze trzeba poczekać aż ai sie wyszkoli bardziej bo z tego co widziałem i tak głownie opiera sie o wyniki googla
  • Odpowiedz
Oznaczaj ten spam z AI.

@mk321: chciałbym wtyczkę, która by to automatycznie rozpoznawała i wrzucała takich ludzi na czarną listę.
  • Odpowiedz
@xetrov

@mk321: chciałbym wtyczkę, która by to automatycznie rozpoznawała i wrzucała takich ludzi na czarną listę.

Problem z GPT jest taki, że ciężko to automatycznie rozpoznać. Uczelnie, wydawnictwa i naukowcy sobie z tym nie radzą. Ludzie wysyłają książki, artykuły naukowe, opowiadania, a to wszystko generowane przez AI. Wydawnictwa mają problem, bo są zalewane takim spamem. To jest
  • Odpowiedz