Wpis z mikrobloga

#opony #samochody

Jakie opony całoroczne? Zastanawiam się nad wszędzie polecanymi Michelin CrossClimate 2, ale 900zł za oponę 19' to trochę dużo i szukam alternatyw. Jazda 95% po mieście.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vukosky123: Miałem kiedyś CrossClimat+, po 4 latach zmieniłem na Kleber Quadraxer 2 (średnia półka Michelin) i nie widziałem jakiś dużych różnic (wytrzymały 50 tys km - 3,5 roku), teraz kupiłem Hankook Kinergy 4S2 H750 ale jeszcze nie wiem jak się sprawują bo czekają na montaż...
  • Odpowiedz
@Vukosky123: jak byś jednak się zdecydował na micheliny to polecam póki co - kupiłem rok temu i jest gituwa w sumie, ale nie mam porównania do innych całorocznych ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Vukosky123: miałem Michelin CC te pierwsze i na śniegu były słabe, na suchym i mokrym to jak letnia opona. Jak CC2 to nie wiem. Teraz mam Vredestein Quatrac i jestem zadowolony
  • Odpowiedz
@Vukosky123 wcześniej verdestein quatrac pro, teraz mam Pirelli Cinturato 3 czy coś takiego. Bardzo zadowolony, te Pirelli cichsze niż letnie fabryczne continentale XD
  • Odpowiedz
@Vukosky123 Siemka, mam ten sam dylemat. Myślałem o nowych pirelkach albo o Bridgestone, dzisiaj jest jakiś nowy test auto świat ale nie mam dostępu Bridgestone na dalekim miejscu. Wygrały niby verdenstain ale co są warte te testy to c--j wie. Wszędzie tylko sponsorowane g---o.
  • Odpowiedz