Wpis z mikrobloga

• 30
A czy aby ta książka nie była próba zrozumienia, a nie stygmatyzacji? Bo domyślam się, że podobnie jak ja nikt jej nie czytał ;)
  • Odpowiedz
@MarianJanusz: czytałem tą książkę i nie była zła, dobre spostrzeżenia nawet niektóre wnioski sensowne - oczywiście nie wszystkie jak to u ludzi lewicowych (że to wszystko wina tego wstrętnego patriarchatu) no i nie podobało mi się że tam chyba za bardzo ingerowały jednak w świat przegrywów - bo to może mieć nieprzewidziane konsekwencje. I jestem zdania że twórca reportażu nie powinien albo minimalnie powinien ingerować w świat który pokazuje. Ale
  • Odpowiedz
@MarianJanusz Fenomen tych dwóch to jakiś matrix dla mnie. Wyglądają jak złe eminencje z jakiejś kreskówki dzieciństwa i mają syndrom wyższości nie wiadomo czym motywowany. Myślę, że zrobiły mocną projekcję swojej osoby pisząc swoją książkę. Szkoda, że w Polsce jest takie prymitywne i gardzące podejście do przegrywów. Liczę na to, że to się zmieni i na naszą obecną postawę do tego tematu za 10 lat będziemy patrzeć z politowaniem i lekkim
axl-rose - @MarianJanusz Fenomen tych dwóch to jakiś matrix dla mnie. Wyglądają jak z...

źródło: temp_file5024968429564625709

Pobierz
  • Odpowiedz
@MarianJanusz może, dla eksperymentu, trzeba napisać książkę generalizującą Polki jako łatwe, lecące na zagranicznych mężczyzn, skłonne do wszystkiego z byle kim byle nie Polakiem...? Kwik byłoby słychać na Jowiszu.
  • Odpowiedz
@axl-rose ta książka to jest najlepsze co wam się spierdoxy przytrafiło, nikt tam nikogo nie ocenia, jest bardzo rzetelna i chyba jak pierwsza w Polsce w ogóle problem przegrywu podejmuje. Powinniście je po stopach wycalowywac bo to pierwszy raz kiedy się ktoś nad wami pochylił żeby posłuchać a nie opluć.
  • Odpowiedz
@Agent007cm Ta książka to g00vno. Bardzo dziękuję za tak teatralne s----------e tematu. Sianie feministycznej lewicowej propagandy i mieszanie ludzi z błotem dla szekli i niezasłużonej sławy. Lepiej byłoby dla wszystkich gdyby w ogóle tego tematu nie podejmowały, bo je ewidentnie przerósł.
  • Odpowiedz