Aktywne Wpisy
fuji +435
Bus musi latać ( ͡º ͜ʖ͡º) Ten na przykład lata po I-95 na Florydzie ( ͡º ͜ʖ͡º)
#usa #heheszki #motoryzacja #bekaztransa
#usa #heheszki #motoryzacja #bekaztransa
sznioo +162
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Wyobraźcie sobie, że dostaję zgodę, nie wiem, na udzielanie korepetycji (wiem, że nie jest to licencjonowane, ale załóżmy, że jest). Zamiast tego sprzedaję uczniom n-------i. Ale przecież dostałem zgodę, o co chodzi?!
No o to, że Budda miał zgodę na przeprowadzenie loterii promocyjnej. A więc loterię przedstawił organom jako loterię promocyjną, dodał do tego cały anturaż, który miałby to potwierdzać, otrzymał zgodę i przeprowadził loterię inną niż promocyjna.
Loteria promocyjna to taka, która służy promowaniu jakiegoś produktu. Ot, taki element reklamy. Loteria to natomiast gra losowa, h----d, niczego nie promuje, to żadna reklama, tylko loteria jest celem samym w sobie.
Jeśli Budda miał pozwolenie na loterię promocyjną, a de facto przeprowadził zwykłą loterię (niepromocyjną), to zorganizował loterię legalnie, bo dostał papier na loterię promocyjną?
#budda
Nie wiemy tego bo prokuratura ukrywa dane pozostałych 9 zatrzymanych osób.
Poza tym z medialnych informacji wynika, że loteria była tylko częścią całej przestępczej machiny.
Jak dasz w łapę policjantom co Cię złapią na przestępstwie to nie znaczy, że jesteś niewinny, bo przymknęli oko.
@danoneek , Ty przygłupie, naucz się czytać ze zrozumieniem, nielegalne organizowanie loterii to jeden z zarzutów, który jest kwestionowany
Podasz źródło?
Ew. Masz zezwolenie na b--ń i kogoś zabijasz, a wszyscy mówią „O co chodzi? Przecież miał zezwolenie na b--ń”
@Aou , no dokładnie, właśnie o tym piszę, że żadne pozwolenie nie jest w stanie przewidzieć co zrobisz w przyszłości.
Budda prowadził loterię promocyjną i raczej to ma ręce i nogi - być może któraś z pierwszych była nie do końca legit i o to też jest zarzut.
Budda mógł za to omijać inne przepisy tej ustawy, ba, prawdopodobnie
Jego loteria promocyjna nie ma rąk i nóg, bo w zasadzie to ja nigdy nie słyszałem nawet słowa o "kupcie e-booka, to naprawdę świetna lektura". Od początku to końca było to naganianie na losy.
A jeśli chodzi o pranie to się zgadzam. Znacznie lepszy do tego jest drogi rosołek, ale i tu... tak dużych
@Adexi: to się nie trzyma kupy. Dajmy na to 50 milionów "zarobionych" na loterii miałoby uwiarygodnić miliony nielegalnych dochodów z innych spółek? W jaki sposób? To oddzielne rzeczy.
@Adexi: Po co ten hajs rozrzucać do innych spółek? Jeśli zakładasz, że loteria miała ręce i nogi to znaczy, że była okej, a więc pieniądze były czystym zyskiem. Po co cokolwiek z tym robić? Z tego co wiadomo, to te loterie miały realny potencjał do generowania wielkich wpływów i nie trzeba było
Nie wiemy też na jakim etapie to się wszystko wysypało. On część biznesów miał zalegalizowane
Btw. W regulaminie jest info, że uczestnikami mogą być osoby pełnoletnie, zaś generalnie w loteriach promocyjnych
@Adexi: ech, ale Ty to piszesz na zasadzie "przestępcy robią fortunę wyłudzając VAT", po prostu piszesz ogólnik i nawet nie próbujesz przybliżyć jak miałby działać, bo nie wiesz. A chodzi o to, żeby choć trochę rozłożyć to na czynniki
Jakie przesłanki ustawowe i doktrynalne pojęcia loterii promocyjnej nie zostały spełnione? Jaki inny rodzaj loterii twoim zdaniem miał miejsce w stanie faktycznym?
Co wynika z 1 akapitu komunikatu dotyczącego postawionych zarzutów - ten fragment o grach hazardowych? Jak go rozumiesz? Jest on najbardziej enigmatyczny, ale jak mi odpowiesz na te pytania to Ci wyjaśnię, bo inaczej zaczniesz racjonalizować moje słowa, tak