Wpis z mikrobloga

Hej,

Szukam zegarka sportowego i interesują mnie poniższe opcje:

- Zegarek na rower (szosa) i do pływania (basen)
- Fajna byłaby funkcja pikania, kiedy tętno spadnie poniżej/powyżej jakiegoś zakresu
- Monitorowanie snu i ocena jego jakości. Współpraca z apką lub w samym zegarku bajer taki, że np. obudzi mnie po min 6h dobrej jakości snu, w trakcie odpowiedniej fazy (REM?), ale nie później niż godzina X.
- Informacja o tym czy jestem wypoczęty i kiedy mogę zrobić kolejny trening

Garmin Instinct 2, Vivoactive 5, Forerunner 255. Który z nich lepiej się nada? Każdy widzę ma podobne funkcje, ale czy działają one jak należy i jakiej jakości mają czujniki?

#rower #garmin #sport #plywajzwykopem #smartwatch
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kexu: Na rower zegarki średnio się sprawdzają. Wcześniej czy później większość zmienia na komputerek. Specjalnie kupiłem Fenixa X, żeby mieć większy ekran i … w trasie się to do bani i tak ;)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@mirekwirek: rower to tylko poglądowo, bo narazie idzie w odstawkę ( ͡° ʖ̯ ͡°). Pływanie chyba na razie ważniejsze i ogólne funkcje życiowe i sen.

@Hasz5g super materiał. Widzę forerunner 255 wypadł przeciętnie w stosunku do Apple, ale ma dobrą baterię. Huawei GT3 wypadł całkiem spoko, więc muszę poczytać co on tam oferuje.

A inne Mirki jakie mają doświadczenia z korzystania ze smartwatchy?
  • Odpowiedz
@Kexu mam Amazfit Gts3, powiadamia wibracją podczas jazdy jak wypadnę z zakresu tętna, ma monitoriwanie snu i inteligentne wybudzanie. Zlicza wysiłek treningowy i czas potrzebny na regenerację. Jakiej jakości są to funkcje? Nie wiem. Jeżeli chodzi o śledzenie trasy, prędkość itp. jeżdżę do roboty tylko z zegarkiem, a w trasy Wahoo+zegarek i wahoo lubi zgubić gps w lesie, zegarek nie.
Nie pływałem, ale jeździłem na nartach i wysokość pokrywała się z
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@PurpleHaze: Jeszcze nie. Ludzie cos pisali ze smartwache Huawei to zamkniety system, ale myślę, czy jest coś ciekawego co można wgrać na zegarek?
  • Odpowiedz
  • 0
@Kexu ja jestem mega zadowolony z Suunto Baro 9. Polecam. Trenuję głównie rower, pływanie i bieganie. Zakupiłem też już 9 Peak jeden żonie i jeden synowi :)
  • Odpowiedz