Aktywne Wpisy
miscellanous +359
Najgorsi w pracy fizycznej, szczegolnie na wszelkich produkcjach, tasmach czy budowach sa przewaznie ludzie, nie sama nawet praca.
Oczywiscie zaraz ktos wyskoczy na mnie, ze sie wymadrzam, uwazam za lepszego, bedzie wklejal obrazek free-thinkera, pisal ze na produkcji sa jednak spoko ludzie - owszem sa, nie zaprzeczam, zdarzaja sie jednostki, czasami osoby ktorym gdzies na jakims etapie zycia powinela sie noga.
Ogrom to jednak ludzie zwyczajnie prymitywni, toksyczni, zlosliwi, zawistni, wszystko najlepiej wiedzacy janusze, a jednoczesnie przerazajacy jest ten kompletny brak ambicji u nich. Zycie od weekendu do weekendu. I te tematy rozmow w kolo - pilka nozna, motoryzacja, jakies teorie spiskowe i kto, gdzie, z kim i za i ile. Muza na full, disco polo najczesciej, ruchanie oczywiscie i pytanie o to mlodego w kazdy poniedzialek czy cos bylo. Ja p------e... tak chyba wyglada pieklo.
Wieczna
Oczywiscie zaraz ktos wyskoczy na mnie, ze sie wymadrzam, uwazam za lepszego, bedzie wklejal obrazek free-thinkera, pisal ze na produkcji sa jednak spoko ludzie - owszem sa, nie zaprzeczam, zdarzaja sie jednostki, czasami osoby ktorym gdzies na jakims etapie zycia powinela sie noga.
Ogrom to jednak ludzie zwyczajnie prymitywni, toksyczni, zlosliwi, zawistni, wszystko najlepiej wiedzacy janusze, a jednoczesnie przerazajacy jest ten kompletny brak ambicji u nich. Zycie od weekendu do weekendu. I te tematy rozmow w kolo - pilka nozna, motoryzacja, jakies teorie spiskowe i kto, gdzie, z kim i za i ile. Muza na full, disco polo najczesciej, ruchanie oczywiscie i pytanie o to mlodego w kazdy poniedzialek czy cos bylo. Ja p------e... tak chyba wyglada pieklo.
Wieczna
Jestem na wakacjach w Hiszpanii i kolejny raz widze do jakich absurdow doszlo w Polsce i czemu robie pizze w domu w piecyku, steki kupuje w Lidlu i smaze na patelni, a nie jem nigdy nic w restauracji.
Super restauracja z gwiazdka Michelin, w miejscowosci 350 tysiecy mieszkancow, danie sklada sie z trzech elementow:
- przystawka - gazpacho
- glowne - dorsz
- deser - lody kokosowe
Super restauracja z gwiazdka Michelin, w miejscowosci 350 tysiecy mieszkancow, danie sklada sie z trzech elementow:
- przystawka - gazpacho
- glowne - dorsz
- deser - lody kokosowe





Tempo zwolniło, ponieważ zmniejszyłem udział skupowania reitów oraz zostały dodane etfy by zabezpieczyć swoją przyszłość maksymalnie, dodany jest SP500 ORAZ VANECK TDIV (swoją drogą zajebisty etf).
To nie porada inwestycyjna b--ń Boże
#gielda
źródło: Obraz 15.10.2024, godz. 16.28
Pobierzźródło: Obraz 15.10.2024, godz. 16.31
PobierzJakieś nowe reity na horyzoncie dobre widzisz?
No właśnie myślałem, by dokupić, bo ostatnio nawet spadała wycena. Od siebie polecam jeszcze Visę, bo transakcji bezgotówkowych będzie tylko więcej i więcej
Od siebie dodam P&G jako konkretną pozycje w portfolio. Od wielu lat podnoszą i wypłacają dywidendy od 68 lat.