Wpis z mikrobloga

Pochwalę się, zdecydowałam się pójść do psychologa. ALE NA #nfz. Kobietka tak może z 50 lat, pyta po co przyszłam xD no to mówię - bezsenność, brak sił, brak apetytu. Wypytała mnie w godzinę o wszystko. Związki, praca itp. Powiedziała że jej to nie wygląda na depresję tylko jakieś stany lękowe xD. Spytałam czy powinnam brać jakieś leki a ona że musiałbym to przegadać ze specjalistą a doraźnie ziołowe z apteki. Zalecenia: lepiej spać, jeść, znaleźć hobby... Kurtyna
  • 162
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Skoro wiesz lepiej od lekarza, to po co do niego poszłaś? xd

@Latooshek: Psycholog nie jest lekarzem. Psychiatra nim jest. A tabliczkę "terapeuta" może sobie powiesić na ścianie nawet murarz-tynkarz (niepełne, pasjonat).
  • Odpowiedz
Pochwalę się, zdecydowałem się pójść do fizjoterapeuty. ALE NA #nfz. Facet tak może z 50 lat, pyta po co przyszedłem xD no to mówię - plecy mnie bolą, mięsień drży, mało siły. Wymasował mi w godzinę wszystko. Powięzie, ścięgna itp. Powiedział że jemu to nie wygląda na złamanie tylko jakieś stany zapalne xD. Spytałem czy mam jakieś kości uszkodzone a on że musiałbym zrobić prześwietlenie, a doraźnie maść przeciwzapalna
  • Odpowiedz
  • 2
@Plotkova99 Ale co pytasz psychologa, czy masz brać leki? Psycholog nie jest lekarzem. To jest pytanie do psychiatry.

Psycholog jest od konsultacji i terapii. I fakt, że ta psycholog powinna ci coś w tę stronę zaoferować.
  • Odpowiedz
bezsenność, brak sił, brak apetytu

Spytałam czy powinnam brać jakieś leki

Zalecenia: lepiej spać, jeść, znaleźć hobby... Kurtyna

@Plotkova99: poziom samoświadomości na wykopie jest tragiczny, przegrywy myślą, że jak już poruchają to staną się dynamicznymi czadami a ich życie odmieni się jak w bajce, a ta tutaj idzie do psychologa po leki. jakie? melatoninę? apetizer? witaminę d3? ty myślałaś, że ci psychotropy zapisze?
  • Odpowiedz
@Plotkova99: Babka dobrze gada, leki to ostatecznosc. To co napisala mi pomoglo na bezsennosc i w konsekwencji takie same objawy. Zaufaj jej 😉 Ja doszedlem do tego majac juz wykupione leki mowiac sobie a co mi szkodzi sprobowac najpierw bez lekow.
  • Odpowiedz
@Plotkova99: a myslisz ze prywatnie jest lepiej u psychiatry? pojdziesz, powiesz ze masz depresje i ci dadzą leki a czy faktycznie masz depresje to.. kto to wie, i tak tego nie sprawdzaja. Leczenie problemow psychicznych w polsce to ogolnie bajka Xd
  • Odpowiedz