Wpis z mikrobloga

Waliszewski w rozmowie z niejakim Lewickim wysprzęglił się, że nie ma prawa jazdy. Niby nie jest to powód do wstydu i sam znam parę osób, które nie mają prawka, ale łączy je jedna cecha wspólna - mają lekki stopień upośledzenia/są w ten czy inny sposób „akustyczni”. Jakoś mnie nie dziwi, że akurat z doktorkiem pan Waliszewski się skumał xD
#napierala
Makavlani - Waliszewski w rozmowie z niejakim Lewickim wysprzęglił się, że nie ma pra...

źródło: IMG_2159

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Makavlani: Tak, a w moim gronie jak ktoś nie ma prawka - z reguły albo jest lekko zaburzony, albo zmaga się od lat z depresją i uzależnieniami. Jakby, niby nie oceniaj po okładce - ale jednak jest coś na rzeczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Makavlani: W dużym mieście w sumie niepotrzebne. No i zdać tam o wiele ciężej niż w jakimś powiatowym małym. No ale w sumie trzydziecha na karku i brak prawka to troszkę wstyd.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mjj48003: No cóż, istnieje pewna silna korelacja ( ͡° ͜ʖ ͡°).

@Wiuta33 No niby niepotrzebne, ale ilu masz facetów z mniejszych miejscowości, którzy dopiero później (ewentualnie) migrują do większych aglomeracji? Poza tym nawet jak mieszkasz w większej aglomeracji, to przecież też musisz czasem pojechać gdzieś za miasto, do rodziny, na wyjazd czy gdzieś pilnie się udać.

@cybulion Normalnie w miastach na prawach powiatu są
  • Odpowiedz
@cybulion: Co Ty gadasz. W Wawie masz najlepszą infrastrukturę i najlepsze rozwiązania, gdzie nie trzeba za dużo myśleć. Większość dużych skrzyżowań to tzw inteligentne ronda, gdzie czekasz sobie na swoją strzałkę jak zapali się na zielono i jedziesz. Jak pojechałem do Kielc, to w życiu tylu dziwnych rozwiązań drogowych nie widziałem. Jazda po Kielcach jest po prostu męcząca i czasem naprawdę dezorientująca.
  • Odpowiedz
@cybulion: Warszawskiej sarmacji odwala w furmankach - to fakt, ale głównie na obwodnicy i ekspresowych dolotówkach. Szybki to bogaty - wiadomo. Ale po samym mieście największym zagrożeniem są Pakole z Uberów. (Priusy, skutery)
  • Odpowiedz