Wpis z mikrobloga

610 717 + 72 + 103 + 118 = 611 010

118 - Zadupia gminy Winnica. Pamiętam że przy mojej pierwszej wizycie w Winnicy, to uznałem tę gminę za faworyta na najnudniejszą w mojej okolicy, a tu tyle radości z wycieczki po totalnych zakamarkach tej gminy ;) Trochę dziwne, że aż tyle frajdy sprawia mi taki typ trasy i eksploracja zadupi zadupia, no ale nie ma nudy na takiej wycieczce, co chwila jakieś wygibasy nawigacyjne po odludziach, klimatyczne zakamarki czy przedzieranie się przez dziwne drogi i nawierzchnie.‍ Jednym z głównych celów była też wypasiona droga rowerowa śladem dawnej kolejki wąskotorowej Nasielsk-Pułtusk, właśnie na odcinku przez gminę Winnica powstała taka ścieżka, oby i połączyli ją kiedyś też od strony Nasielska i Pułtuska.

103 - Eksploracja wzdłuż rzeczki Rządzy, głównie na jej odcinku przez gminę Poświętne. Sporo mostków polnych, kilka jazów, czy przedzieranie się do mostu kolejowego.

72 - Trochę nowych ścieżek w Puszczy Białej głównie na terenach gminy Rząśnik, która właśnie jako pierwsza wskoczyła mi na ponad 90% zaliczenia w #wandrer. Choć z tego co pamiętam na wiosnę już raz pisałem, że wskoczyło 90%, ale w między czasie ktoś dodał sporo nowych ścieżek leśnych i polnych, więc po aktualizacji mapy znów spadło ¯(ツ)

#rowerowyrownik #rower #gravel #100km

Skrypt | Statystyki
SnikerS89 - 610 717 + 72 + 103 + 118 = 611 010

118 - Zadupia gminy Winnica. Pamiętam...

źródło: z6

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
Drugi z głównych celów w tej gminie ;) Zaciekawiła mnie na zdjęciach satelitarnych ta wielka polana śródleśna z bajorem w środku. Można było dojrzeć na zdjęciach jakieś bieda ślady traktorowe, więc była szansa że da się tu dojechać. No nie było zbyt łatwo, ale pełen sukces ( ͡° ͜ʖ ͡°)
SnikerS89 - Drugi z głównych celów w tej gminie ;) Zaciekawiła mnie na zdjęciach sate...

źródło: z3

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 2
Puszcza Biała wzdłuż torów, środek Bagno Pulwy, dół Sieczychy i miejsce śmierci bohatera "Kamieni na szaniec", jednego z dowódców Grup Szturmowych Szarych Szeregów, uczestnika słynnej akcji pod Arsenalem, Tadeusz Zawadzkiego ps. "Zośka".
SnikerS89 - Puszcza Biała wzdłuż torów, środek Bagno Pulwy, dół Sieczychy i miejsce ś...

źródło: z7

Pobierz
  • Odpowiedz