Aktywne Wpisy

waro +105
Wymęczyłem 2 sezon... ze szczególnym naciskiem na słowo "wymęczyłem".
1 sezon był dla mnie po prostu ok. Nie porwał, ale dał trochę przyjemności. Za największą jego wadę uznałem dosyć małą ilość humoru sytuacyjnego. Ot, cały sezon to był taki zbiór skeczy, mniej bądź bardziej udanych.
W 2 sezonie zmienia się to diametralnie... i wyszło po prostu fatalnie.
I
1 sezon był dla mnie po prostu ok. Nie porwał, ale dał trochę przyjemności. Za największą jego wadę uznałem dosyć małą ilość humoru sytuacyjnego. Ot, cały sezon to był taki zbiór skeczy, mniej bądź bardziej udanych.
W 2 sezonie zmienia się to diametralnie... i wyszło po prostu fatalnie.
I
źródło: images
Pobierz
uncle_freddie +216
Skok na 2,00 m podczas tokijskiej ulewy, który dał Marii Żodzik rekord życiowy i wicemistrozstwo Świata (。◕‿‿◕。)
MIRROR: https://streamin.me/v/6180ceb3
#lekkoatletyka #lekkoatletykagif
MIRROR: https://streamin.me/v/6180ceb3
#lekkoatletyka #lekkoatletykagif

Ogólnie przytyło mi sie w pandemie, potem udało mi się zrzucić i przy wzroście 176 ważyłem 73kg, lecz miałem na dole brzucha malutką oponkę. Stwierdziłem, że zejdę do 70 kg aby wejść potem na masę, potem znów redukować itp... Ogólnie jestem człowiekiem który teraz bardzo dużo się rusza, w tygodniu siłownia przeplatana z tenisem. 3x tenis, 3x siłownia. Zacząłem liczyć kcal, bo wcześniej po chudnięciu popendemicznym nie liczyłem.
I teraz, waga skacze mi strasznie, fakt że ważę się na siłowni, ale zazwyczaj jem o stałych porach i ważę się też o stałych porach na siłowni, aczkolwiek jednego tygodnia potrafi pokazać 71,5 zaś półtora tygodnia później 73. Wczoraj była jakaś ekspolzja bo na wadze ujrzałem 75.
Podczas treningu tenisa spalam 600-1200kcal w zależności od intensywności gry, silka +/- 500kcal trening siłowy. Cardio to powiedzmy tenis.
FitAtu wyliczyło mi na chudnięcie 2295kcal. (69-115g białka, 64-77g tłuszczu, 258-402g węgli.)
Cóż robić ?
#dieta #trening #silownia #fit #fitatu
To, że zegarek pokazuje 500kcal to traktuj z przymróżeniem oka. Obciąłbym to o połowę. Jeśli w trakcie treningu spaliłeś 500 czyli 250, to nie znaczy, że Twoje wydatki wzrosły o 250. W czasie treningu mogłeś robić(gdybyś go nie robił) coś co spaliło 100kcal, po treningu odpoczywasz bo jesteś zmęczony, więc mogłeś coś robić, albo być po prostu żywszy i w te kilka godzin
1. Spisujesz wszytko jedzenie z tygodnia. Opcja search ,potem "add to recipe"
2. Dzielisz wynik przez 7
3. Sprawdzasz jakich minerałów i witamin brakuje
4. Znajdujesz co dobrze uzupełnia braki np pytasz chat gpt albo znajdujesz jakąś książkę.
Proste?
@Inozythol: bro-science podaje 30% kompensacji, więc w ramach zabawy można policzyć
@damilele a czym się zajmujesz zawodowo i po pracy, ile kroków dziennie robisz?
@damilele: jaki jest okres przeprowadzania pomiarów? Jak zmiany w obwodach, ciuchy luźniej leżą, zmieniłeś dziurkę w pasku, widać w
@Inozythol: same, często na siłowni robię z 4k kroków między seriami :-)
Te 70% kompensacji to zakładam, że to były jakieś kilkudziesięciominutowe sesje cardio bieżnia/rowerek w labie, bo to najłatwiej zorganizować.
A algorytmy z zegarków i telefonów jak porównywali z maskami to podają losowe wyniki z rozstrzałem takim, że nawet jako ciekawostkę trudno te wyliczenia traktować, ciekawe w sumie czy dałoby się je pod danego użytkownika
źródło: thermal-camera-senses
Pobierz@Inozythol: :D
Tak, 8 godzin dosyć intensywnego sportu tygodniowo to mało, bo nie chodzisz 15 km każdego dnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Inozythol: trollujesz czy serio piszesz? Jak napiszę, że tygodniowo mało sram bo tylko 2% tygodnia to raczej każdy mnie wyśmieje Czuję że to poniżej rigczu, żebym takie oczywistości tłumaczył.
Łap, napisz tym debilom od WHO, że się mylą, bo przecież sportowcy zawodowi trenują dziennie więcej
źródło: WHO_sport
Pobierz@Inozythol: na to odpowiedziałem, że to bezsensowne zestawiać wartość procentową czasu z tygodnia i arbitralnie sobie stwierdzić stwierdzić, że 5% mało. Bardzo upraszczając i idealizując życie samotnego singla, odejmując średnio 7 godzin na sen, 6 na pracę, godzinę na dojazdy, godzinę na jedzenie, godzinę na ogarnięcie domu czy jakichś swoich spraw oraz godzinę na jakąś książkę/serial więc zostaje maksymalnie 7 godzin
No a Ty zacząłeś dyskusję od fikolkow na temat odniesienia czasu poświęcanego na ruch do całkowitego czasu jaki masz do dyspozycji. No właśnie to ma sens, bo kiedy masz generować wydatki i określić czy to dużo czy mało. Poza czasem? W odniesieniu do swojej wyobraźni?
To że masz 1000zl