Wpis z mikrobloga

Też tak macie, że jak widzicie takiego typa z telefonem na szybie to czujność wzmożona x1000, bo to że coś odwali na drodze to jest pewnik? Co kieruje takimi ludźmi? Dlaczego on potrzebuje co 100m sprawdzać czy dobrze jedzie. Pół biedy w mieście, ale na autostradzie czy ekspresówce?

Powinni zabierać prawo jazdy takim osobom. #motoryzacja #stopcham
Essapierds2007 - Też tak macie, że jak widzicie takiego typa z telefonem na szybie to...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Essapierds2007: prawda. Ja jak mam włączone navi to telefon jest walnięty obok lewarka biegów w popielniczce (bo się przy okazji idealnie tam mieści) i nie potrzebuje jak kasztan co sekundę na niego patrzeć - od tego są komunikaty glosowe
  • Odpowiedz
bo to że coś odwali na drodze to jest pewnik

@Essapierds2007: Ja tak nie mam, ale jak widzę za sobą BMW czy AUDI, to gdybym stawiał kasę na to że zaraz coś odjbie, to bym miał osobistego klepacza do pisania komentarzy na wykopie.
  • Odpowiedz
@Essapierds2007 trzeba być amebą żeby nie mieć uchwytu na telefon i takim powinno się z miejsca zabierać prawo jazdy bo stwarzają zagrożenie sięgając po telefon zesrane miernoty życiowe. To powinien być obowiązkowy element wyposażenia.
  • Odpowiedz
@AltCtrlSpace a nie lepiej mieć auto z wbudowaną nawigacją? Cały czas musisz zasłaniać sobie widok? Pewnie też narzekasz na tabletoze w samochodach a potem kupujesz dużego smartfona, i wieszasz go przed oczami na szybie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny tak tak i zamykaja do wiezienia. Ludzie co z wami. Moze jeszcze lusterko zdemontujcie bo zaslania. Uchwyt na tel to najlepsze rozwiazanie. Nie zaslania, jest akurat pod okiem i mozna zerknac nie tracac z oczu drogi.
  • Odpowiedz
@lostname: taki uchwyt montowany centralnie wycina z połowę widoczności w prawo i jest to bardzo niebezpieczne szczególnie dla pieszych wchodzących z prawej których ten ekran zasłania

nawet słupki A bardzo często zasłaniają widoczność i to jest powodem kolizji, potrąceń (pośrednio oczywiscie) a one są mocno po bokach, wiec o czym mowa? jak taki smartfon jest prosto przy głowie?

uchwyt to najlepsze rozwiązanie ale nie przed mordą na środku szyby
  • Odpowiedz