Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gours: PiS i Konfederacja to jest wieczna szczujnia, wieczne kłótnie, patrzenie na cudze ręcę, rozumiem że to opozycja ale napewno niemerytoryczna, niech mi ktoś powie co Mentzen albo Bosak zrobili dla naszego kraju? czekam na argumenty, bo oni wyżej srają niż dupę mają.
  • Odpowiedz
@Gours: podzielam odczucia. Mając świadomość w jakim stopniu rozkładu pisiory zostawiły nasz system sądownictwa, samorządy bez kasy, SSP, media publiczne (i przykłady możnaby mnożyć) to te zmiany muszą wymagać czasu. Szczególnie dopóki prezydentem jest ten parodysta. W Polityce Insight słyszałem ostatnio ciekawy opis społecznych emocji. 15.10 był walką o demokrację, pewną metafizyką w opisie polityków, w odczuciach wyborców koalicji demokratycznej. Po przejęciu władzy wjechała szara rzeczywistość na pełnej wraz z
  • Odpowiedz
  • 8
@Koziom: ja pier%#* jak można takie brednie pisać, że koalicja nie jest lepsza? No jak? Przecież to jest różnica skal pewnie 50-krotna

Edit: ale dodam, że od tego Kropiwnickiego faktycznie śmierdzi kombinatorem
  • Odpowiedz
@Gours: Ale to że skala jest mniejsza jakkolwiek ich usprawiedliwia? Takich akcji nie powinno być w ogóle, a nie tylko mniej niż za PiS.
  • Odpowiedz
@Koziom takie przypadki zawsze były są i będą, kluczowe aby nie trafiały tam osoby bez żadnych kompetencji i nie kończyło się jak w Janowie Podlaskim. Liczy się też nie sam fakt powiązań partyjnych, a skala i zasadność poszczególnych nominacji na dane stanowiska. Pis pojechał po bandzie dodatkowo nawet przyłapany prezentował postawę "nie mamy pana płaszcza i co nam pan zrobi". Zrobił z SSP prywaty folwark tworząc system, w którym dobre prosperowanie
  • Odpowiedz
  • 1
@Koziom: oczywiście, że usprawiedliwia. Tak samo jak porównanie PO z 2007-2015 do PiSu. PiS w porównaniu do PO robił kryminał
  • Odpowiedz
@PolishCebula: a pamiętasz jaką opozycją było PO. Blokowanie mównicy przy uchwalaniu budżetu, happeningi na granicy i sejmie również, strajki kobiet, blokowanie marszu niepodległości i najważniejsze DONOSZENIE NA POLSKĘ W UNII i głosowanie przeciwko interesom polski.
A co zrobiła konfederacja. NIC poza krzyczeniem i wygrażaniem
Co zrobił PIS. Oburzał się na UE a po cicho klepał wszystko co chcieli.
Jedynym sposobem zmiany tych idiotów w sejmie jest nieposłuszeństwo obywatelskie i nie
  • Odpowiedz
@Gours: @PolishCebula Mija dokładnie rok od kiedy życie szarego prostego człowieka z miasta powiatowego się nie zmieniło. Zmieniły się mordy przy korycie i paski w telewizji. Tak po ludzku mi szkoda tych, którzy angażują się w te partyjne wojenki - konfiarze, lewacy, pisuary czy uśmiechnięci. Każdy z nich myśli, że jest lepszy - jeśli nie rządzi opcja przeciwna. A w gruncie rzeczy jesteśmy dla nich, i Ty i ja
  • Odpowiedz
@Gours: nie zapominajmy o 200000 nadmiarowych zgonów, najwięcej w całej Europie w przeliczeniu na 1000 mieszkańców. Możemy się domyślać co by było, jakby ktoś inny był u władzy ale na pewno nie byłoby tak źle jak z tymi miernotami.

Reforma sądownictwa? Dobre żarty xD czas procesów realnie się wydłużył o kilka miesięcy.

Albo Kaczyński, albo jego ludzie byli jednak zbyt miękkcy by wprowadzić dyktaturę ale ta by się wydarzyła przy
  • Odpowiedz
@Gours: niech usuną podatek Belki do 120k rocznie, odwołają bk0%, zrobią kwotę wolną od podatku i niech rozliczą PIS (dalej nie rozumiem, jakim cudem Glapa jeszcze nie stanął przed trybunałem).

Przydałoby się jeszcze uproszczenie prawa, ale na to nie ma co liczyć :/
  • Odpowiedz
@PolishCebula: No jak widać wystarczyło, żebyś zapomniał pierwszych rządów Tuska. A jak miał zrobić coś dla kraju ktoś kto nigdy nawet nie miał opcji rządzenia? Czy bycia na jakimkolwiek stanowisku sprawczym..... No ale jak wnoszą ustawy odpowiadające 100 konkretom i PO sobie odrzuca no to pewnie nie widzisz.
  • Odpowiedz
@Gours: Nie ma to jak się cieszyć z kolesia, który nic dobrego nigdy dla kraju nie wprowadził i nie zamierza. Będzie realizował zamordystyczną politykę UE, ocenzuruje ci internet, mieszkania nie kupisz, samochodu też nie, ale przynajmniej się będziesz uśmiechał... Trzeba mieć pamięć złotej rybki i być idiotą, żeby głosować na PO...
kuss115 - @Gours: Nie ma to jak się cieszyć z kolesia, który nic dobrego nigdy dla kr...

źródło: P1610660 zmn tusk

Pobierz
  • Odpowiedz
Nie jestem idiotą, żeby nie pamiętać tego, co działo się rok temu - może za 10 lat zapomnę, ale nie po roku. A że cudów nie oczekiwałem jak niektórzy „letni wyborcy”, bo jestem realistą, to jestem bardzo zadowolony.

@Gours: Jesteś płatnym trollem Tuska, ten twój nieustanny propagandowy spam wychwalający Tuska pod niebiosa i srający na Konfederację z realizmem nie ma absolutnie nic wspólnego.
  • Odpowiedz