Aktywne Wpisy

Okaz_prawilnosci +391
źródło: 1000063425
Pobierz
Rad-X +27
U was też ludzie w robocie nie potrafią się powstrzymać od jedzenia mięsa w piątek na obiad?
Co trzeba mieć w głowie aby nie być w stanie w ten jeden dzień w tygodniu odpuścić?
#pracbaza #korposwiat
Co trzeba mieć w głowie aby nie być w stanie w ten jeden dzień w tygodniu odpuścić?
#pracbaza #korposwiat

Mam pytanie odnośnie tego jak można mądrze poprowadzić swoją kariere zawodową od bardziej doświadczonych w temacie. Studiuje MiBM na AGH już 7semestr, inżynierka za niedlugo wlatuje, praca sie pisze elegancko. Pytanie czy serio iść dalej w to, bo warto i sie naucze czegoś przydatnego czy pójść na jakieś zarzadzanie inżynierą produkcji i przyklepać sobie Mgr. Bo nie oszukujmy sie MiBM to cieżkie studia chcociaż jest coraz większy luz po drugim roku. Po za tematem edukacji szukam pracy w zawodzie. Jedną mam za sobą byłem technologiem programistą(laser) ok 3msc, wcześniejszych latach były jakieś wtryskarki i sama szkoła o kierunku technik mechanik CNC, więc tematy są dla mnie ciekawe. I pytanie brzmi w co najlepiej iść jaki odłam, nie boje sie pobrudzić nie musze być w biurze. Jaki zawód jest wedlug was w tej branży najlepiej opłacany czytałem coś że automatyk, serwis maszyn, mechanik maszyn może R&D co sądzicie? Mówie odrazu że kodowania nie lubie za bardzo, nie mam do tego smykałki i typowe IT odpadada. I ostanie pytanie jakie uprawnienia sobie warto zrobić(np. SEP) kursy, programów sie nauczyć.
Pozdrawiam wszystkich.
#mibm #studbaza #krakow #mechanikaibudowamaszyn #praca #studia #rozwojosobisty
1. Budowanie maszyn do przemysłu ale tu ci nie pomogę, bo nie znam wielu firm w Polsce.
2. Jeśli nie martwią cię godziny pracy i delegacje to uderzaj jako serwisant maszyn przemysłowych. Kasa potrafi być dobra jeśli trafisz na odpowiednią branżę i firmę. Poza tym nałapiesz kontaktów i zobaczysz wiele zakladow co jest bezcenne
Nie pracuje w Twojej branży ale w szeroko pojętym przemysle.
Ja bym uderzał w producentow maszyn do branż FMCG w szczególności do przemysłu spożywczego. Mają największą presję czasu i przez to dobra kasę
Chociaż to też jest osobniczo zmiennej b9 znam ludzi którzy biorą kwaterę jak mają godzinę do domu.
@Drager: Jak masz gadane i lubisz rozmawiać z ludźmi (albo chcesz się nauczyć), to znajdź sobie branżę w której byś się dobrze czuł i rób speed run na stanowisko managera, nawet nietechnicznego. Tylko tak wyjdziesz z bańki 12k brutto. Bo mało kto zapłaci młodemu managerowi technicznemu te 20k brutto, bo nikt mu nie zaufa
@fuji